ZELENA GLINA NEMA ŠTA NE LEČI: Čisti celo telo i daje energiju! Izbacite TOKSINE na vreme
Foto: Shutterstock

DETOKS

ZELENA GLINA NEMA ŠTA NE LEČI: Čisti celo telo i daje energiju! Izbacite TOKSINE na vreme

Žena -

S godinama, toksini i teški metali se u našem telu nagomilavaju i mogu prouzrokovati brojne probleme, poput kožnih bolesti, alergija i astme, depresije, migrene, nadutosti, loše probave, hroničnog umora, raka..

Zbog toga je potrebno redovno čistiti organizam od toksina i teških metala. Zelena glina je jedan od prirodnih lekova koji efikasno i brzo čiste organizam, a pritom ne škode našem zdravlju. Uz sunce, vazduh i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja. Višestruko lekovito deluje na organizam - podstiče zaceljivanje rana, čisti i hrani kožu.

Vrste i sastav

U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, belu i crvenu glinu. Ali jedino zelena glina se koristi za lečenje i čišćenje organizma. Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici gline se nalaze u Francuskoj i na Siciliji. Zavisno od toga gde je iskopana, svaka glina sadrži jedinstveni procenat različitih minerala i elemenata u tragovima. Zelena glina sadrži selen, magnezijum, gvožđe, kalcijum, fosfor, kalijum, cink, mangan, bakar, silicijum, natrijum i druge minerale i elemente u tragovima. Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko lekovito delovanje na organizam.

Glina, Alternativna Medicina
foto: Shutterstock

Kako koristiti za čišćenje organizma

Zelena glina koja se sme oralno uzimati mora biti sertifikovana za oralnu upotrebu. Takva glina se u prodaji zove ventilirana glina. Pred spavanje razmutite punu čajnu kašiku ventilirane zelene gline u 2 dl vode (neprokuvane, najbolje izvorske). Nemojte upotrebljavati metalnu kašičicu ili čašu jer glina ne sme doći u dodir s metalom. Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili uveče pre spavanja. Po želji, možete glinu uzeti jedan sat pre jela.

Lepota, Glina
foto: Shutterstock

Dobrobiti za zdravlje

Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina ima brojne druge dobrobiti za zdravlje: obnavlja ćelije i tkiva, sprečava širenje patogenih bakterija i parazita, sprečava rast tumorskih ćelije, ima antiupalna svojstva, potiče zaceljivanje rana, čisti i obogaćuje krv; reguliše PH organizma, hrani organizam potrebnim mineralima. Zelena glina se upotrebljava i u obliku kupki, maski i obloga. Kupke od zelene gline imaju umirujuće, antiupalno i detoks delovanje. Oblozi od zelene gline koriste se za lečenje artritisa i rana. Maske od zelene gline čiste kožu, podstiču cirkulaciju, leče problematičnu kožu, smanjuju celulit i podstiču gubitak masnog tkiva.

(Kurir.rs)

07:59

Dr Snežana Bašić i psihoterapeut Bojana Šlajmer o posledicama koronavirusa na organizam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track