Bela čokolada se odlično slaže s jagodama. Kad probate ovu poslasticu biće vam jasno zašto.
Sastojci:
- 6 jaja
- 160 g šećera
- 160 g brašna
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 jogurt
- 1 dl ulja
- 100 g bele čokolade
- 1/2 kg jagoda
Priprema:
1. Razdvojiti belanca i žumanca. Prvo dobro umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje i jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešati posebno umućen sneg od belanaca.
2. U dobijenu smesu varjačom lagano umešati jagode iseckane na komadiće koji ne treba da budu previše sitni, kao i sitno iseckanu belu čokoladu.
3. Masu sipati u podmazan i pobrašnjen pleh srednje veličine (22 x 35 cm) i peći u rerni na 170 stepeni 25 minuta.
4. Kolač ohladiti, iseći na kocke i po želji ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i svežim jagodama.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video: