DOSTA PLAKANJA! Saveti su razni, ali uz OVAJ TRIK ćete iseckati LUK bez ijedne PROLIVENE SUZE!
Foto: Shutterstock

KULINARSKI TRIKOVI

DOSTA PLAKANJA! Saveti su razni, ali uz OVAJ TRIK ćete iseckati LUK bez ijedne PROLIVENE SUZE!

Žena -

Crni luk je gotovo neizbežna namirnica i predstavlja bazu većinu srpskih jela, ali seckanje zna da bude vrlo neugodno, jer je poznato da od tog trenutka peku, a samim tim i suze oči.

Malo je tradicionalnih kuvanih jela koja su ukusna bez dinstanog crnog luka i isto tako je malo domaćica kojima seckanje crnog luka za pripremu jela ne tera suze na oči.

Profesionalni kuvari imaju svoje isprobane trikove - sečenje izuzetno oštrim nožem, žvakanje komada hleba dok seckaju luk, držanje luka u zamrzivaču 15 minuta ili sat vremena u frižideru pre seckanja.

Jedna korisnica društvene mreže Tviter otkrila je najjednostavniji trik pomoću kog je moguće sa užitkom iseckati luk, bez prolivanja suza.

crni luk, luk
foto: Profimedia

Sve što bi trebalo da uradite jeste da natopite običan papirni ubrus vodom i stavite ga na dasku na kojoj ćete seckati luk.

Ona je i objasnila zašto pomoću ove metode izostaje plakanje:

- Mokri ubrus upija hemijsku supstancu iz luka, koja bi inače našla put do najbližeg “izvora vode”, a to su obično oči.

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

Priliv leptira u Junanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track