NEMOJTE SAMI SEBI KVARITI ODMOR: Evo par JEDNOSTAVNIH trikova kako da se rešite VODE U UŠIMA nakon plivanja, BEZ NAPORA!
Foto: Promo

BEZ BOLA

NEMOJTE SAMI SEBI KVARITI ODMOR: Evo par JEDNOSTAVNIH trikova kako da se rešite VODE U UŠIMA nakon plivanja, BEZ NAPORA!

Žena -

Ako nikako ne možete da se rešite vode koja vam se nakon celog dana u moru zaglavila u uhu - za to postoji rešenje.

Voda koja je ostala u uhu zapravo se nalazi sa spoljašnje strane bubne opne - pomešala se sa ušnim voskom i ostala iza njega, ostavljajući vas sa osećajem da je uho skroz začepljeno.

Međutim, ako se zadrži tamo predugo, može izazvati više od same neprijatnosti. Nakon nekog vremena uzrokovaće bol, ali i infekciju ušnog kanala ili tzv. plivačko uho, zbog razvoja različitih vrsta bakterija ili gljivica. Srećom, vodu možete "istresti" u nekoliko jednostavnih koraka.

Ništa ne stavljajte u uho

Osim kapi za uši, prsti ili štapići nikako neće pomoći da je izbacite iz svojih ušiju. Uho se prirodno ljušti, pa čime god pokušavate da ga očistite, radite protiv prirodnog toka.

Online kupovina, Hangar, Prometz, čišćenje, uši, silikon, Find back
foto: Promo

Pomerajte ga

Stručnjaci preporučuju da nagnete glavu u jednu stranu i prstima povlačite ušnu resicu napred i nagore. Pomerajući ga na taj način, manipulišete ušnim kanalom i to pomaže da voda sama izađe.

Online kupovina, Hangar, Prometz, Uši, Čistač, Upala, Lekar, Nega, Prljavština, Deca, Odrasli, Bol, Infekcija
foto: Promo

Metoda vakuuma

Možete upotrebiti i svoju ruku kako biste stvorili lagani vakuum koji će pomoći da voda iscuri napolje. Nagnite glavu na stranu i pokrijte dlanom uho. Pritisnite dlan o uho, pa ga malo otpustite, a zatim ponovno pritisnite, kako biste "usisali" vodu i pomogli joj da izađe.

Topla obloga

Toplota iz obloge pomoći će da se rastopi deo voska koji blokira vodu. Vosak će se otopiti i iscuriti iz uha, oslobađajući vodu koja se zaglavila iza njega. Za to vam može poslužiti peškir ili gaza, koji ćete nakvasiti toplom, ali ne prevrućom vodom. Držite na uhu 10 minuta.

Fen za kosu

Fen za kosu, koji držite usmeren na uho, i to na razdaljini ruke, postavite na najmanju brzinu (topli vazduh). Glavu pomerajte napred-nazad kako bi voda lakše našla put.

Fen za kosu
foto: Shutterstock

Domaći recept sa sirćetom i alkoholom

Ako osećate da vam je uho prepuno vode, niste sigurni da je baš najčistija (recimo bazenska voda), pomešajte belo sirće i alkohol. Koristite sterilne pipete za oči kako biste naneli tri do pet kapi u uho.

Posetite doktora

U većini slučajeva voda će sama izaći iz uha, tvrde lekari. Međutim, ako ona u uhu stoji duže od 24 sata, dobro je posetiti lekara, koji će vam isprati uši medicinskim metodom - špricem i mlakom vodom.

ORL, uši, uho, uvo, pregled, pregled uveta, pregled ušiju, Otorinolaringolog
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:16

Dolazak u policijsku stanicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track