NOVI TIKTOK TREND ZAPALIO MREŽE PA SE ISPOSTAVIO KAO JAKO OPASAN: Stručnjaci kažu da OVO NIKAKO ne radite, jer IZAZIVA RAK KOŽE!
Foto: Shutterstock

SMRTONOSAN LAJF HEK

NOVI TIKTOK TREND ZAPALIO MREŽE PA SE ISPOSTAVIO KAO JAKO OPASAN: Stručnjaci kažu da OVO NIKAKO ne radite, jer IZAZIVA RAK KOŽE!

Žena -

Neki od njih koriste razne kozmetičke trikove kako bi dobili savršenu smeđu nijansu svog tena. Nažalost, neki od njih mogu biti opasni - kao što je ovaj najnoviji trend sa TikToka na koji stručnjaci upozoravaju.

Takozvani Life hack je predložila TikTokerka Miriam Mrovili, koja je ohrabrila svoje pratioce da pomešaju kremu za sunčanje sa vodom, a zatim "smešu" sipaju u bocu sa raspršivačem.

Miriam se prska mešavinom i pre i tokom procesa sunčanja, što po njenom mišljenju rezultira "prelepim preplanulim tenom“.

TikTok video koji prikazuje Miriam kako koristi mešavinu je pogledan preko 5,4 miliona puta, a mnogi pristalice su rekli da bi voleli da ga isprobaju.

Ovo nije najbolja ideja

Gde je problem? Mešajući SPF sa vodom i nežnim prskanjem kože njime, definitivno ne pružamo dovoljnu zaštitu!

- Ne, hvala. Vaša koža je vrednija nego što mislite - čuvajte je - ističe jedan od korisnika u komentarima ispod snimka.

Slično mišljenje dele i dermatolozi i stručnjaci za negu kože.

krema za sunčanje, more, leto, sunčanje
foto: profimedia

- Savetujemo vam da ne testirate ovaj lajf hek . Takvo nanošenje kreme može dovesti ne samo do opekotina, već u široj perspektivi i do razvoja raka kože - pišu stručnjaci sa portala "JustMiLook", koji su govorili za sajt "Mirror”.

- Preporučujemo da nanosite SPF od 30 ili više i da ga nanesete najmanje 15 minuta pre izlaska na sunce“, naglašavaju. Važna je i količina proizvoda koju stavljamo na sebe.

(Kurir.rs / Alo.rs)

Bonus video:

00:42

KATAKLIZMA U PRIJEPOLJU: grad je tukao 40 minuta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track