OVI DELOVI PILETINE NIKADA NE TREBA DA SE JEDU! Srbi obožavaju da ih spremaju i stavljaju u supu, a puni su bakterija i masti!
Foto: Profimedia

PAZITE SE!

OVI DELOVI PILETINE NIKADA NE TREBA DA SE JEDU! Srbi obožavaju da ih spremaju i stavljaju u supu, a puni su bakterija i masti!

Žena -

U Srbiji je piletina jedno od omiljenih jela kako zbog njenog nežnog ukusa i neutralnijeg mirisa, ali i zbog pristupačnije cene i bogatstva mesa raznim hranljivim materijama.

Ipak, mnogi ne znaju da postoje delovi piletine koji nisu zdravi za konzumiranje i pripremu, te mogu izazvati zdravstvene probleme ako ih jedete redovno.

piletina, hrana
foto: Profimedia

Brojne kineske studije navodno su pokazale da kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu, koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija. Preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Prema savetima nekih kineski stručnjaka ne bi trebalo koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), krilca i vrat jer upravo ovi delovi pileta akumuliraju sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života, a u krilca i vrat se ubrizgavaju hormoni ukolio pile nije organskog porekla, saopštavaju studije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:27

NEDIMOVIĆ: Srpska piletina posle 30 godina na prostoru EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track