5 POGREŠNIH NAVIKA ZBOG KOJIH SE GOJITE: Nutricionistkinja otkriva šta NIKAKO ne smete da radite ako želite da izgubite kilograme!
Foto: Profimedia, fotomontaža

ovo ne smete da uradite!

5 POGREŠNIH NAVIKA ZBOG KOJIH SE GOJITE: Nutricionistkinja otkriva šta NIKAKO ne smete da radite ako želite da izgubite kilograme!

Žena -

Nutricionista Branka Mirković otkrila je da su kalorije veoma važne u borbi sa viškom kilograma, ali da smanjeni unos kalorija nije jedina stvar koja utiče na vaš organizam, te da ljudi koji imaju višak verovatno imaju i neke navike koje su sprečavaju mršavljenje.

- Ako se borite sa viškom kilograma, morate da povedete računa o broju kalorija i šta jedete, ali i da promenite ove navike da vam ne ometaju planove za skidanje kilograma - objašnjava ona za "Informer".

Mršavljenje, stomak, obim struka
foto: Profimedia

Navike koje treba da promenite

  • Jedenje usput, uz posao, rad, biranje hrane na brzinu bez razmišljanja. Kada jedete na brzinu povećava se kortizol hormon stresa i sigurno ćete pojesti više hrane i više kalorija. Planirajte obroke unapred, grickalice zamenite štapicima od šargarepe, paprike, kupusa sa jogurtom ili humusom. Svatite u prodavnicu, umesto u fast food
  • Pojedete svoj obrok, a da ga ne probate? Kako je to moguće? Kada jedete uz televizor, računar, telefon, niste svesni sta i koliko jedete. Jedite na miru, uzivajte u svakom zalogaju, to je preventiva gojaznosti
  • Kontrolišite porcije, da li imate preveliko posuđe tanjire, činije, šolje.. Istraživanja pokazuju da su se porcije u poslednjih deset godina povećale za 35 odsto kao i posuđe
  • Jedite u društvu, sigurno ćete pojesti manje ili normalnu porciju. Ne dozvolite da vas nagovore da narčiite nezdravu hranu, vi odlučujete šta ćete jesti
  • Zloupotreba hrane za oslobađanje od stresa, nagrađivanje hranom, jelo iz dosade… budite uvek svesni šta i koliko jedete i ako se osećate loše biće vam još teze kada dobijete kilograme. Naučite da donosite bolje odluke o izboru zdrave i uravnotežene ishrane. Družite se sa ljudima koji vas podržavaju da ne podlegnete iskušenju.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

00:17

ZA 12 MESECI SLEDILA OVIH 9 TRIKOVA ZA MRŠAVLJENJE I SKINULA VIŠAK SALA: Kilogrami sigurno idu dole ako ih se pridržavate (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track