DOKTOR UPOZORAVA: Ovo je NAJOPASNIJA POZA u krevetu! Muškarci je POSEBNO VOLE, a lako dovodi do PRELOMA polnog organa
Foto: Shutterstock

PAZITE SE!

DOKTOR UPOZORAVA: Ovo je NAJOPASNIJA POZA u krevetu! Muškarci je POSEBNO VOLE, a lako dovodi do PRELOMA polnog organa

Žena -

Obrnuta kaubojka, odnosno položaj kada žena sedi na muškarcu okrenuta leđima ka njemu, jedna je od seks poza koju mnogi parovi obožavaju i redovno praktikuju, no ona može da ostavi i te kako ozbiljne i veoma neprijatne posledice.

Studija koja je analizirala povrede penisa prijavljene u jednoj američkoj bolnici između 2000. i 2013. godine, pokazala je da se čak 50 odsto povreda tokom intimnih odnosa dogodilo baš u ovoj pozi. Na to je upozorio i doktor Karan Radž koji je veliku popularnost stekao na društvenim mrežama baveći se ovim temama, prenosi "Mondo".

Seks
foto: Shuttertock

Kako je objasnio, ova poza pruža najeću verovatnoću da se nanese šteta jačem polu zbog ozbiljnih posledica. Kada je žena odozgo, ona kontroliše pokrete tela celom svojom težinom, zbog čega dolazi do povreda penisa u erekciji.

- Ako pokreti muškarca i žene tokom seksa nisu sinhronizovani, to može da uzrokuje da penis ispadne iz vagine i da ga žena polomi stidnom košću. Iako penis nema kost, može da bude polomljen, a mnogi žive u zabludi oko takve teorije. Ljudi, upozorio sam vas, vodite računa - rekao je doktor.

Seks, ljubav, sex
foto: Profimedia

Moguću povredu doktor je pojasnio time da se zapravo lomi "tkivo koje omogućava da se penis izduži tokom erekcije". Inače, sledeća u nizu opasnih seks poza je "dogi stajl", prilikom koje se dogodilo 30 odsto povreda penisa. Ako muškarac prebrzo ulazi, dolazi do trenja, čime se stvaraju masnice i posekotine na vagini.

Ipak, prema istraživanju američkog magazina o impotenciji, dokazano je da čak 41 odsto povreda dolazi tokom ove poze, i to najčešće do frakture penisa.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

03:55

SEKSOLOG ZAPLAKAO U EMISIJI UŽIVO: Zbog čipsa sa ukusom VAGINE?! Kroz te stvari deca trebaju polako da prođu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track