PLJUVALI ME, MALTRETIRALI, SVE ZBOG MOJE KOSE! POKUŠALI SU I DA JE SPALE: Sada je postala PRAVA MISICA kao jedina RIĐOKOSA ikad!
Foto: Printscreen/Instagram

srećan kraj

PLJUVALI ME, MALTRETIRALI, SVE ZBOG MOJE KOSE! POKUŠALI SU I DA JE SPALE: Sada je postala PRAVA MISICA kao jedina RIĐOKOSA ikad!

Žena -

Inženjerka vazduhoplovstva Džesika Gejgen (26) je nova Mis Engleske. Ona je pobedila 30 drugih devojaka i osvojila titulu u finalu izbora održanog u Birmingemu.

Džesika se takmičila i prošle godine i završila je kao prva pratilja, ali ove godine je uspela da pobedi.

Nju su u školi ismejavali zbog boje kose, a ona je sada postala prva crvenokosa Mis Engleske i to u 94 godine koliko se održava izbor, odnosno koliko postoji

"Tokom srednje škole zadirkivali su me jer sam crvenokosa. Nisam to puno spominjala tokom prošlogodišnjeg takmičenja jer sam veliki zagovornik ostavljanja negativnih stvari u prošlosti. Međutim, činjenica je da nije nikad postojala crvenokosa mis Engleske", rekla je Džesika za britanske medije.

Naglasila je i da veruje da je važno edukovati ljude o tome s čime se deca suočavaju u školi kako bi osnažila onu decu koja možda proživljavaju isto što je i ona. Tvrdi da su je u školi udarali, pljuvali pa čak i pokušali da je zapale i to devojčice, a sve zbog izgleda.

"Nisam o tome nikad previše govorila, ali sada kada sam postala Mis, želim da ljudima skrenem pažnju na ono štorkroz šta riđokosi ljudi prolaze jer moj slučaj nije jedini. Mene su vršnjaci tukli, vređali, pljuvali i gađali raznim predmetima. Jedna devojčica mi je zapalila kosu samo zbog crvene boje", rekla je i dodala: "Nadam se da će moja priča i uspeh dati snage riđokosim klincima jer znam da im nije lako. Volela bi da moja pobeda tim klincima da dodatnu snagu i da bol koju proživljavaju samo zbog boje kose pretvori u dodatnu energiju".

Iako je njen ovogodišnji i prošlogodišnji cilj bio da uključi djevojke u STEM područja, shvatila je, kaže, važnost zastupanja devojaka koje izgledaju poput nje.

"Shvatila sam da uopše nema mnogo crvenokosih na TV-u. Mislim da bi bilo tako dobro kada bi na takvoj poziciji mogao biti neko ko je crvenokos. Ni prošle godine nije bilo ni jedne crvenokose na takmičenju za Mis sveta. Ako pobedim, mogla bih da osnažim decu koja su maltretirana zbog izgleda", tvrdi.

Džesika je modelingom počela da se bavi sa 18 godina, a sada će se takmičiti za Mis sveta koji se održava januara 2023. godine u Nju Orleansu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:01

DRAMATIČNA ISPOVEST HEMIČARA: Devojka mi je bila zavisnik, prepoznajem dilere na ulici! Za njih doživotna KAO I SILOVATELJIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track