TAJNA MAĐARSKIH KUVARA! Otkrili kako spremaju PUNJENU PAPRIKU: Jedan sastojak nikada NE DODAJU, a mi ga sipamo bez prestanka!
Foto: Shutterstock

JEDAN SASTOJAK JE KLJUČAN

TAJNA MAĐARSKIH KUVARA! Otkrili kako spremaju PUNJENU PAPRIKU: Jedan sastojak nikada NE DODAJU, a mi ga sipamo bez prestanka!

Žena -

Punjene paprike su omiljeno tradicionalno jelo na našim prostorima.

Svaka majka i baka ima svoj recept uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike. Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.

Prva stvar koju možete „nadograditi" je sos u kojem se kuvaju. Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

slanina
foto: profimedia

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije. Takođe, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka - dodajte jednu kašičicu u nadev.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

02:08

POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track