PLUS SAJZ BALERINA ZVEZDA NOVOG DIZNIJEVOG CRTAĆA: Novi film šalje važnu poruku DECI koja se suočavaju sa OVIM VELIKIM PROBLEMOM!
Foto: Printscreen TikTok

OVO JE VAŽNA TEMA

PLUS SAJZ BALERINA ZVEZDA NOVOG DIZNIJEVOG CRTAĆA: Novi film šalje važnu poruku DECI koja se suočavaju sa OVIM VELIKIM PROBLEMOM!

Žena -

Dizni sve češće u svojim crtanim filmovima obrađuje društveno angažovane teme, a u svom novom filmu predstavio je svoju prvu plus sajz heroinu. Protagonistkinja kratkog filma "Odraz" je balerina koja se zbog svog viška kilograma suočava sa problemima koji su posledica niskog samopoštovanja.

Glavna junakinja je Bjanka, koja će kroz kratak film povratiti svoje samopouzdanje i dobiti mnogo snage koja može inspirisati mnogu decu koja se bore sa istim problemom. Naime, u kratkom isečku filma možemo uočiti Bjanku na času baleta. Ona pleše ispred ogledala koje se u jednom trenutku lomi. To je simbol kako ona gleda na svoje telo.

Animacija će biti deo Dizni + filmske serije "Šort", fokusirajući se na temu tela i identiteta u kontekstu samopoštovanja. "Odraz" tizer se pojavio na Diznijevim društvenim mrežama.

Kratki film režirala je Hilari Bredfild, koja je uključena u stvaranje bajki kao što su "Encanto" ili "Frozen 2".

Ljudima se dopala činjenicu da je Dizni odlučio da poveća zastupljenost heroina koje imaju višak kilograma na ekranu.

@retrocosygamer It’s available on Disney + and shows how she battles body dysmorphia #plussizedisney #disneyprincess #plussizerepresentation ♬ After LIKE - Short Ver. - IVE

"Izgleda potpuno kao ja kada sam bila njenih godina! I ja sam bila u istoj situaciji na času plesa", "Trebalo mi je ovo kada sam bila dete", "Sećam se da sam se bavila baletom sa 12-15 godina i uvek bila viša i deblja devojka. Osećala sam se potpuno isto".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:56

Psihoterapeut Tomin o Pepe le Tvoru, Crvenkapu i Dambu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track