CRNI PAR OSTAO SKAMENJEN OD ŠOKA KAD SU DOBILI BELU BEBU: Svet pokušava da shvati šta se desilo, a tata tvrdi da mu je žena VERNA!
Foto: Printscreen Twitter

VERUJE SVOJOJ ŽENI

CRNI PAR OSTAO SKAMENJEN OD ŠOKA KAD SU DOBILI BELU BEBU: Svet pokušava da shvati šta se desilo, a tata tvrdi da mu je žena VERNA!

Žena -

Nigerijski par, Angela i Ben Ihegboro, dospeo je na naslovne strane nakon što su 2010. godine nekim čudom dobili belu bebu.

Bili su uzbuđeni što očekuju svoju devojčicu nakon što su već imali dva starija sina. Međutim, bili su šokirani kada su konačno po prvi put videli svoju ćerku. Ona je bela beba plave kose i plavih očiju.

Ben se našalio da beba nije njegova, ali to je bila samo neslana šala, što je i potvrdio:

- Naravno da je moja. Moja žena mi je verna. Čak i da nije, beba i dalje ne bi tako izgledala.

Lekari i naučnici pokušali su da istraže zašto je jedan crni par iz Londona na svet doneo belu bebu. Stručnjaci za genetiku dali su tri moguća objašnjenja za incident:

To je rezultat mutacije gena jedinstvenog za njega.

Ako je tačno, očekuje se da će ona preneti gen na svoju buduću decu, a porodica Ihegboro bi mogla da očekuje još belaca.

Jedno od njenih roditelja mogao je imati belog pretka

Dugo neaktivni beli gen se prenosio kroz generacije i pojavio se sada.

Dete ima mutiranu verziju genetskog stanja, albinizam.

Jednostavno rečeno, nedostajao joj je sav pigment u telu.

- Ionako ne izgleda kao albino dete. Ne kao ona koja sam video u Nigeriji ili u knjigama. Samo izgleda kao zdrava bela beba - rekao je otac Ben kasnije u intervjuu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:17

600 BEBA UMESTO VAKCINE PRIMILO RASTVOR! Koja su prava roditelja u ovom slučaju? Advokat Bajić: OVO JE KORAK KOJI TREBA PREDUZETI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track