SIMPTOM TRUDNOĆE ZA KOJI ĆETE SE MOLITI DA GA NEMATE! Mama podelila svoje iskustvo: Nisam mogla da POMERAM desnu stranu lica!
Foto: Tik Tok/laurensk9home

JEZIVO JE

SIMPTOM TRUDNOĆE ZA KOJI ĆETE SE MOLITI DA GA NEMATE! Mama podelila svoje iskustvo: Nisam mogla da POMERAM desnu stranu lica!

Žena -

Otečene noge, često mokrenje, jutarnje mučnine, konstantna glad, sve su to trudničke tegobe od kojih pati oko 80 odsto trudnica, ali ima i onih neočekivanih simptoma za koje mnoge buduće mame ne znaju.

Lauren Anderson, suočila se sa jednim takvim, a potom je detalje o tome podelila na svome TikToku. Ispričala je svoje neprijatno iskustvo s Belovom paralizom, i pokušala je da ne bude očajna zbog ove retke trudničke tegobe.

Lauren Anderson
foto: Printscreen

- U 39. nedelji trudnoće dobila sam Belovu paralizu - izjavila je u videu i demonstrirala svoju nemogućnost pokretanja desne strane lica.

- Teško mi je da jedem i pijem, pričam ili bilo šta da radim i jedva čekam da rodim svog sina - rekla je veselo.

Deleći svoju muku, trudna Loren se smeje, iako bi se većina žena osećala prilično loše u njenoj situaciji. Neke pratiteljke su prvi put čule da Belova paraliza može biti jedna od trudničkih tegoba, a neke su bile srećne što nisu bile jedine s ovim simptomom.

@laurensk9home That time I was almost 39 weeks pregnant and developed Bell’s Palsy ? #bellspalsy #pregnancy #fyp #wtf #whyme ♬ original sound - Lauren Anderson

Belova paraliza je paraliza ili obamrlost mišića na jednoj strani lica, a uzrok ove pojave je nepoznat, mada se veruje da je u pitanju virusna infekcija koja ima za posledicu naduvavanje nerva, što slabi impulse i dovodi do toga da mišići gube pokretljivost. Obično se ova paraliza povlači za šest meseci. Za to vreme jako se mora voditi računa da na oku ne ostanu teže posledice naročito od sušenja površine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track