TRIKOVI KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Kako da pečeni krompir uvek bude HRSKAV i neodoljiv
Foto: Shutterstock

SAVETI

TRIKOVI KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Kako da pečeni krompir uvek bude HRSKAV i neodoljiv

Žena -

Krompir je omiljeni prilog koji podjednako dobro ide uz šnicle, kotlete, jaje na oko, pečenu ribu ili uz običnu mešanu salatu. Problem je što ne ispadne svaki put onako kako smo želeli. Ako i vi imate taj problem, evo nekoliko saveta i trikova uz koje će pečeni krompir uvek biti hrskav i neodoljiv:

- Najpre, važno je da uvek birate čvršće sorte, koje se pri kuvanju neće raskuvati. Pečeni krompir najbolje će ispasti ako ga pripremate od hladnog krompira koji ste prethodnog dana skuvali u kori jer se takav krompir neće raspasti pri prženju.

krompir
foto: Profimedia

- Nemojte brinuti u kakvom tiganju pržite krompir, da li je u pitanju teflonski ili od livenog gvožđa, mnogo važnije je da bude dovoljno veliki i težak, jer je to presudno za provođenje toplote.

- Takođe, krompir bi trebalo da pržite na ulju ili kombinaciji maslaca i ulja. Ako koristite samo maslac, on bi mogao lako da zagori. Krompir skuvajte prethodnog dana, pa ga oljuštite i isecite na kriške debljine oko pet milimetara.

- Kriške krompira stavite u tiganj, ali važno je da ne preterate s količinom, odnosno da bude dovoljno mesta, jer inače neće biti hrskav.

Maslinovo Ulje, Tiganj
foto: Shutterstock

- Kad kriške krompira porumene s donje strane, okrenite ih i pržite dok ne poprime zlatnu boju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:23

TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠEN RESTOVANI KROMPIR! Ukazao na GREŠKU koju bukvalno svi prave i ZBOG KOJE VAM PRILOG ISPADA LOŠE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track