REŠITE SE SMRADA DUVANSKOG DIMA: Evo kako da se spasete NEPRIJATNOG MIRISA u kući
Foto: Profimedia

TRIKOVI

REŠITE SE SMRADA DUVANSKOG DIMA: Evo kako da se spasete NEPRIJATNOG MIRISA u kući

Žena -

Iako gotovo svaka druga osoba na svetu konzumira duvanske proizvode, čak i najstrastvenijim pušačima smeta neprijatan miris duvana.

Duvanski dim nas prati tokom celog dana, neprijatan miris osim u ustima može se desiti da se zadrži i na kosi i odeći, a u kućnim uslovima uvlači se u nameštaj, tepihe, zavese i gotovo sve druge predmete raznih materijala.

Čak i elektronske cigarete mogu biti neprijatnog mirisa iako sami možete birati ukuse zato vam predstavljamo par trikova koji će vas zasigurno rešiti neprijatnog mirisa duvana.

Cigarete, Oušenje, Duvanski Dim, Amonijak, Nikotin, Tabex
foto: Promo

Naparfemišite sijalicu

Pre nego što aplicirate sijalicu, dok je ona još hladna, stavite par kapljica svog omiljenog parfema i postavite je u prostoriju u kojoj se puši. Kad se sijalica ugreje počeće intenzivnije da ispušta mirise parfema i na taj način će barem delimično ubiti neprijatne mirise iz prostorije.

Parfem
foto: Profimedija

Ugalj ili sirće

U nekoliko manjih činijica stavite vinskog sirćeta ili par komadića uglja i ostavite na nevidljivim mestima po prostoriji u kojoj se konzumiraju cigarete. Sirće i ugalj neutrališu sve neprijatne mirise iz prostorija ne samo duvanski dim.

Ovu kombinaciju možete ostaviti i u rernu posle pečenja ribe ili drugih namirnica koje imaju intenzivniji miris, nakon pola sata ćete videti znatnu razliku u intenzitetu neprijatnog mirisa.

Vrećice za ormar

U slučaju da osetite da su vaši modni detalji poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar, recimo mirisom lavande.

Lavanda, Lisa, Mirisi
foto: Profimedia

Pesak za mačke

U pepeljaru stavite par zrna peska za mačke. On će zasigurno otkloniti neprijatne mirise iz pepeljare što implicira da će i neprijatni mirisi iz prostorije biti znatno manji. Pesak za mačke je jako sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa, zamislite koliko jako da neutrališe mirise i životinjskog izmeta, za njega su cigarete "mačiji kašalj".

Peškir i sirće

Prvo provetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu nakvastite sirćetom, pa minut, dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebalo bi potpuno da nestane.

(Kurir.rs/Srbija Danas)

Bonus video:

09:21

Od raka pluća dnevno umre 13 osoba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track