REŠITE SE PODOČNJAKA: Naučite pravilnu negu ovog osetljivog područja i odložite prve bore
Foto: profimedia

TAMNI KOLUTOVI

REŠITE SE PODOČNJAKA: Naučite pravilnu negu ovog osetljivog područja i odložite prve bore

Žena -

Koža oko očiju zahteva zaista posebnu negu. To je zato što je to jedan od najmekših i najosetljivijih delova kože, gde se često formiraju otoci, podočnjaci i prve bore. Stoga u vašoj kozmetici ne smeju nedostajati kvalitetni proizvodi pomoću kojih možete podmladiti područje oko očiju, boriti se protiv bora i smanjiti oticanje kapaka.

Čak i sa najsavršenijom šminkom, ponekad imamo problema da prekrijemo tamne krugove ispod očiju. Za besprekoran izgled potrebno je obratiti posebnu pažnju na područje oko očiju. Naravno, trebalo bi da koristite hidratantnu kremu ili gel da neutrališete podočnjake i takođe ih osvetlite.

podočnjaci, oči, koža
foto: Profimedia

Pravilna nega područja oko očiju i specijalni proizvodi koji sadrže vitamin C, retinol, hidrohinon i supstance za osvetljavanje takođe će vam pomoći da smanjite tamne krugove ispod očiju i sprečite ih. Birajte kozmetiku za podočnjake koja jača, hidrira, regeneriše, učvršćuje i stimuliše mikrocirkulaciju krvi u predelu oko očiju.

Kesice ispod očiju Ako se ujutro probudite sa natečenim očima, to može imati mnogo uzroka. To može biti rezultat načina života, na primer prekomernog soljenja ili stresa, ili može biti nasledna crta lica. U većini slučajeva dovoljan je pametan trik koji svaka žena ima pri ruci - hladan oblog. Hladne kašike, kriške krastavca ili ohlađene kesice čaja su dobro poznati načini za brzo smanjenje otoka.

Podočnjaci, Kolutovi

Ako i nakon ove kućne metode i dalje osećate vrećice ispod očiju, posegnite za proizvodima koji sadrže kofein. Ovo poslednje sužava vene i podstiče cirkulaciju i sprečava nakupljanje dodatne tečnosti koja bi mogla da izazove oticanje ispod očiju. Proizvodi koji sadrže kamilicu ili krastavac takođe imaju rashlađujući i umirujući efekat koji smanjuje natečenost oko očiju.

Bore oko očiju Mnogi faktori utiču na stvaranje bora. Oni određuju koliko će se brzo odvijati proces starenja. U mladosti je koža oko očiju ostala čvrsta i elastična zahvaljujući dovoljnoj količini kolagena. Ali kako se godine povećavaju, prirodno formiranje ove supstance se usporava. Pored toga, koža ispod očiju prirodno opada zbog starenja i gravitacije. Ovo takođe uzrokuje gubitak elastičnosti područja oko očiju i stvaranje prvih bora.

Bore
foto: Profimedia

Pored gubitka kolagena, područje oko očiju se bori i sa odsustvom pora, koje prirodno podmazuju kožu i tako je istovremeno hidriraju. Na sreću, ovaj nedostatak se može dopuniti uz pomoć efikasne kreme za oči protiv bora.

Ako do sada niste vodili računa o području oko očiju, sada je pravo vreme. Nikada nije kasno za početak, čak i ako je bora već porasla. Nije uzalud rečeno da koža pamti stalnu negu...

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:41

BLEDA, UMORNA, A PODOČNJACI DO PODA! Slavica Ćukteraš pokazala kako izgleda bez šminke, pa se požalila: MUKA MI JE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track