IMAJU PO 100 GODINA I DOPISUJU SE OD 1938: Svi ih zadirkuju koliko godina šalju poruke i pitaju ih da li je bilo ROMANSE!
Foto: Profimedia

PRESLATKO

IMAJU PO 100 GODINA I DOPISUJU SE OD 1938: Svi ih zadirkuju koliko godina šalju poruke i pitaju ih da li je bilo ROMANSE!

Žena -

Džef Benks živi u Devonu i počeo je da piše Seleste Birn nakon što je dobio njen kontakt 1938. godine, kada su oboje učestovovali u programu razvijanja kontakta izmeđe britanskih i američkih studenata.

Pismo
foto: Profimedia

Kroz ovaj program postali su dobri prijatelji, a njihov odnos se nastavio i posle studija, te su od 1938. godine do danas, kad oboje imaju preko 100 godina, ostali u kontaktu. Prolazile su decenije i mnoga njihova pisma putovala su preko Atlantika u oba smera. Kasnije su uz pomoć svoje dece prihvatili nove tehnologije, pa sada komuniciraju na druge načine, poput e-pošte i video poziva.

Čak su se upoznali 2002. kada je Džef posetio Njujork. Ispričao je koliko uživa u njihovoj vezi.

- Pisati joj svih ovih godina je izvor velikog zadovoljstva. Ona je veoma interesantna osoba. Razmenjujemo priče i jako je dobro razgovarati sa njom - rekao je on.

Neki su spekulisali da je između njih možda bilo romanse, ali oni to kategorički poriču.

- Ne, mi smo samo prijatelji, kao ljudi koji žive u komšiluku. Pitate ih kako su, kažete nekoliko reči i onda oboje idete na posao - objasnio je Selesta.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:32

ZDRAVO, DRAGI PRIJATELJI! Čuveni muzičar na tečnom srpskom pozvao publiku na koncert: Obećao SPEKTAKL sa ljubljenjem i plesanjem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track