ELIKSIR ZDRAVLJA I VITALNOSTI: Kiselo mleko i med za dan pun energije, jednostavno se pravi, a ukusno je i HRANLJIVO!
Foto: Profimedia

OBAVEZNO PROBAJTE

ELIKSIR ZDRAVLJA I VITALNOSTI: Kiselo mleko i med za dan pun energije, jednostavno se pravi, a ukusno je i HRANLJIVO!

Žena -

Vrlo često možemo čuti kako na naš organizam mogu blagotvorno uticati napici poput mlake vode i meda ili mleka i meda, limuna, vode i meda.... Stručnjaci ipak preporučuju kao najbolju opciju kiselo mleko ili jogurt i med. Kako kažu, ovu mešavinu je najbolje popiti ujutru.

Kiselo mleko i med su eliksir zdravlja i vitalnost. U medu se nalazi sve što je organizmu potrebno. Najbolje odgovara sastavu ljudske krvi. Više od 360 različitih elemenata, minerala, vitamina i drugih mikroelemanata, nalazi se u jednoj kapljici meda.

kiselo mleko i med
foto: Profimedia

Čašu kiselog mleka ili jogurta u koju stavimo kašiku meda najbolje je popiti ujutru. Dobićete dozu dobre energije, osećaćete se bolje a ujedno ovim ritualom jačate imunitet.

Med je najsavršeniji proizvod prirode u kojem nalazimo sve sastojke koji grade ljudski organizam. Med je mešavina različitih materija. Osim vode (16-20 odsto), sadrži šećere fruktozu i glukozu (60-70 odsto), a ostatak je saharoza, maltoza, dekstrin. Takođe sadrži proteine (albumin i globulin), organske kiseline (jabučnu, vinsku, mravlju, limunsku...), vitamin C, kompleks B vitamina, folnu kiselinu, inulin, amino-kiseline, enzime, razne derivate hlorofila, flavonoide.

med
foto: Shutterstock

Od mineralnih materija, u zavisnosti od vrste meda, nalazimo gvožđe, bakar, fosfor, kalcijum, natrijum, magnezijum i hrom, koji je neophodan u razgradnji ugljenih hidrata, što dovodi do smanjenja nepoželjnih učinaka uzimanja većih količina jednostavnih šećera i porasta glukoze u krvi.

(Kurir.rs/Faktor.ba)

Bonus video:

02:48

Jasna sa svojom porodicom pravi med, a tokom korone ga je prodavala putem MEDOMATA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track