KAKO DA SMANJITE VELIKE FARMERKE BEZ ODLASKA KOD KROJAČA? Ova 2 trika olakšaće vam život i pantalone će vam stajati kao SALIVENE!
Foto: Profimedia

jako je jednostavno

KAKO DA SMANJITE VELIKE FARMERKE BEZ ODLASKA KOD KROJAČA? Ova 2 trika olakšaće vam život i pantalone će vam stajati kao SALIVENE!

Žena -

Dešava se da sa vremena na vreme pogrešno procenimo veličinu farmerki, te da se one brzo razvuku i postanu previše velike. Tada bismo sve dali da znamo kako da to porpavimo, a da ne moramo da idemo kod krojača i gubimo vreme i novac.

Dobra vest je da je to, prema rečima stručnjaka i te kako moguće, a sve što je potrebno jeste da te farmerke dobro operete. Evo i kako.

farmerke
foto: Profimedia

Topla metoda

- Da bi se materijal skupio, ključna je toplota, tačnije temperatura vode i sušenje u mašini - kaže Hejli Abrams, stilistkinja i osnivač "The Wardrobe Consultant" i dodaje:

- Najlakši i najbrži način da skupite teksas je da ga operete i osušite na najvišim mogućim temperaturama. Upravo treba da uradite ono što izbegavate sa džemperima - da ih operete u vreloj vodi i stavite u mašinu za sušenje.

Hangar, stomak, farmerke
foto: Profimedia

Starinsko prokuvavanje

Starinska tehnika jeste da farmerice operete "ručno", tačnije potopite ih u lonac ključale vode i "kuvate" na šporetu, način koji su naše bake promenjivale. Nakon toga je najbolje da ih prosušite u sušilici.

- Kuvanje farmerki 20 do 30 minuta, a zatim njihovo sušenje u mašini, obično će ih skupiti brže i više nego da ste ih samo oprali u mašini i osušili - napominje Abrams.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

00:13

JEDNA JE JOVANA! Jeremićka se utegla u LATEKS pantalone, a onda ZAMEŠALA KUKOVIMA, kažu joj da je prava BOMBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track