OVO SU TRI NAJSKUPLJE TORBICE NA SVETU! Zlato, dijamanti i ogromna RASKOŠ: Jedna od njih pravljena je DUŽE OD GODINA DANA!
Foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia, Debbie Wingham / Ferrari / Profimedia

NEVEROVATNO SU SKUPE

OVO SU TRI NAJSKUPLJE TORBICE NA SVETU! Zlato, dijamanti i ogromna RASKOŠ: Jedna od njih pravljena je DUŽE OD GODINA DANA!

Žena -

Svi znaju da je dobra torba jedan od najvažnijih modnih dodataka u stajlinzima brojnih dama. I dok se većina dama odlučuje za klasične torbe koje se mogu uklopiti sa različitim odevnim kombinacijama, modni dizajneri prave i specijalne torbe koje su savršene za plemstvo i društvenu elitu.

Tri najskuplje torbe na svetu su upravo takve. Debi Vingam, Robert Mouvard i Pjer Hardi napravili su ove torbe, koje su zaista svojevrsna umetnička dela, a čija vrednost ide i do nekoliko miliona dolara.

Faberžeovo jaje torba, Debi Vingam

torba
foto: Debbie Wingham / Ferrari / Profimedia

Modna kreatorka Debi Vingam poznata je po svojim ekstravagantnim modelima, a ovaj komad, čija vrednosti iznosi 6,7 miliona dolara, dizajniran je za anonimnog američkog kupca 2019. godine.

Dijamantska torbica za provod, Robert Mouvard

torba
foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Ovaj jedinstveni komad u obliku srca dizajnirao je zlatar Robert Mouvard, a napravljen je od 18-karatno zlata i 4.517 bezbojnih, žutih i ružičastih dijamanata. Bilo je potrebno 10 zanatlija i mukotrpnih 8.800 sati. Torba sa draguljima osvojila je Ginisov svetski rekord za najvredniju torbu 2010. godine, gde je procenjena na 3,6 miliona dolara.

Lanac, Pjer Hardi

Ova torba je iz Maisonove kolekcije Haute Bijouterie 2012, koju je dizajnirao kreativni direktor finog nakita Pjer Hardi. Postavljena u belo zlato sa preko 11.000 dijamanata, za ovaj komad se kaže da košta od 2 miliona dolara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:17

NOVA TORBA OČAS POSLA! Napravite je same uz pomoć materijala koji imate u kući! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track