5 ZNAKOVA DA JE MUŠKARAC ZAPRAVO 'MAMINA MAZA'! Sa njima romantičan odnos može da bude JAKO TEŽAK: Evo kako da ga prepoznate!
Foto: Profimedia

uočite ih na vreme

5 ZNAKOVA DA JE MUŠKARAC ZAPRAVO 'MAMINA MAZA'! Sa njima romantičan odnos može da bude JAKO TEŽAK: Evo kako da ga prepoznate!

Žena -

Muškarc koji ima 'problemom sa mamom' može biti veoma težak za uspostavljanje veze. Problemi sa mamom javljaju se u odraslom dobu i nastaju iz dinamike odnosa majke i deteta. Ako vas je majka napustila, zlostavljala ili zanemarivala, problemi će se predstaviti drugačije od onih čija je majka bila previše zaštitnički nastrojena ili je prikrivala svaku grešku deteta.

I dok je ovaj termin obično rezervisan za muškarce, žene takođe imaju „problema sa mamom“. Muškarci uglavnom izbegavaju obavezu, izlaze sa ženama koje izgledaju kao njihove majke i stalno traže potvrdu na nezdrave načine. S druge strane, žene sa materinskim problemima doživljavaju depresiju i anksioznost i bore se sa načinom na koji vide sebe.

par, veza, dejt, sastanak
foto: Profimedia

Nažalost, saznanje da li tip koji vam se sviđa ima problema sa mamom može se desiti kada bude prekasno jer često ne upoznate majku svog partnera dok ga ne upoznate. Srećom, postoje načini da saznate da li tip koji vam se sviđa ima problema sa mamom pre nego što ga upoznate. Na taj način, ako vidite znakove, možete odlučiti da li želite da nastavite vezu ili je vreme da krenete dalje.

Kaže da je njihova veza "komplikovana"

Najbolje je saznati sve o toj osobi odmah na početku nove veze, a deo upoznavanja je i raspitanje o njegovoj porodici. Ako ikada nekoga pitate za nečiju majku, a odgovor je „komplikovano je“, to nije dobar znak. Koliko često zdravu vezu nazivate „komplikovanom“? Nije li komplikovana veza ona koja obično nosi izazove? Nije li komplikovana veza nešto u čemu ostajete jer morate ili zato što se nadate da će se stvari promeniti? Čovek ne bi trebalo da ima komplikovane odnose sa svojom majkom. Naravno, svaka dinamika odnosa majka/sin je drugačija, ali ono što želite je neko ko priča o svojoj majci s ljubavlju i poštovanjem, onako kako biste želeli da čujete da ta osoba govori o vama.

Ona mu je glavni prioritet

Niste ga videli u interakciji sa svojom majkom tako da verovatno ne znate ništa o njihovoj vezi, ali ako pažljivo slušate, možda ćete čuti nagoveštaje da je on stavlja na prvo mesto.Da li vam je pričao priče o tome kako svake nedelje ide na ručak kod majke i kako to izluđuje njegove bivše? Da li vam je rekao kako je, kada je bio na fakultetu, otišao kući tokom prolećnog raspusta jer nije želeo da mu majka bude sama? Da li on ostavlja sve što radi kada ona pozove? Da li on radi za nju stvari koje njegov otac neće?

žena, ljubav, veza
foto: Profimedia

Možete pomisliti kako je ovaj čovek divan što je tako dobar prema svojoj majci, jer to je ono što svi želimo - dečka koji je dobar prema svojoj majci. Ali pogledaj pažljivo. Postoji razlika između toga da budete „dobar prema svojoj majci“ i nekoga ko uvek stavlja potrebe svoje majke ispred vaših. Ako je ovaj muškarac voljan da potrebe svoje majke stavi iznad svojih, koliko je verovatno da će promeniti svoje životne prioritete i staviti vaše potrebe na prvo mesto? Nije baš verovatno.

Skače od devojke do devojke

Ako vaš muškarac nije imao nijednu godinu od svoje 16. godine, shvatite to kao znak upozorenja. Naročito ako se svaka veza preklapa sa sledećom. Ili ako nikada u životu nije bio veran. Zašto je to znak problema sa mamom? Zato što nema poštovanja prema ženama zbog odnosa sa majkom. Muškarcu koji ima zdrav odnos sa svojom majkom pokazuje se kako da voli i poštuje svoju ženu i dobija istu zauzvrat. Čovek sa majčinskim problemima ima problema da bude u zdravoj vezi, a kada mu bude teško, on beži.

On nije svoj oko nje

Još jedna crvena zastava je ako je potpuno drugačiji oko nje. Pogotovo ako kada razgovara sa njom uopšte ne zvuči kao on, ili je njegov smeh usiljen. Obratite pažnju i na to da li je laže o tome šta se dešava u njegovom životu, čak i o malim stvarima koje nemaju nikakvog značaja. Takve stvari ne samo da ukazuju na to da ima problema sa svojom majkom, već i da će u budućnosti možda početi tako da se ponaša prema vama.

veza, par, muško-žensko prijateljstvo, sastanak, dejt
foto: Profimedia

Emocionalno je nedostupan

Ovaj znak je obično mnogo teže uočiti jer se obično prišunja, ali ako je vaš muškarac emocionalno nedostupan ili veoma traži pažnju, vrlo je verovatno da ima problema sa mamom. Nažalost, kombinacija emocionalne nedostupnosti i preterane želje za pažnjom može biti pogubna za vaš odnos. Jednostavno ne možete biti sa nekim ko treba mnogo, a daje malo. Takav odnos je neodrživ. Dakle, ako je vaš dečko emocionalno nedostupan, to bi definitivno mogao biti znak da ima problema sa mamom i možda bi trebalo da izađete iz veze što pre, piše Your Tango.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

03:15

PUCA VEZA MILJKOVIĆA I BELIVUKA! Spasić otkrio: Lalić nije bio jedini izbor za svedoka saradnika, RAZMATRAO SE I OZOGLAŠENI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track