KADA TREBA DA PROMENITE JASTUK? Test od 30 sekundi će vam dati ODGOVOR! Dobro pazite jer i oni imaju ROK TRAJANJA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok

probajte

KADA TREBA DA PROMENITE JASTUK? Test od 30 sekundi će vam dati ODGOVOR! Dobro pazite jer i oni imaju ROK TRAJANJA! (VIDEO)

Žena -

Niko ne želi da spava na prastarom jastuku, a iako ih možemo prati redovno i menjati jastučnice teško je odrediti kada je pravo vreme za novi. Ovaj brzi test može vam pomoći.

Šantel Mila iz Australije je na svom TikToku podelila jednostavan trik kako proveriti treba li vam novi jastuk. Takođe, objasnila je i zašto jastuke treba menjati "svake godine ili dve' kako biste izbegli spavanje na jastuku punom bakterija.

jastuk, TikTok
foto: Printscreen/TikTok

- Jastuci u sebi skrivaju prašinu, mrtve ćelije kože i ulja tako da im rok ističe nakon jedne ili dve godine - objavila je Šantel na svom TikTok profilu. Ako imate sintetički model jastuka, trebalo bi ga menjati svakih šest do 12 meseci, ali ako imate jastuk od životinjskih materijala, menjajte ga svake dve do tri godine.

@mama_mila_au When was the last time you went pillow shopping? ☁️ #bedroomcheck #hometips ♬ Sweet Dreams - Trinix

Da biste proverili je li vreme za novi jastuk, Šantel preporučuje da to testirate. Dovoljno je da samo preklopite jastuk na pola, a zatim ga držite sklopljenog 30 sekundi. Celi postupak možete videti i u njenom TikTok videu.

- Jastuk bi se trebao vratiti u početni položaj ako je dobar - rekla je Šantel. Ako se ne vrati, to znači da je vreme za ulaganje u novi. Više od 220.000 ljudi pogledalo je video, a mnogi su rekli da nisu imali pojma da jastuci imaju rok trajanja, te da će sigurno će proveriti starost svojeg jastuka ovim testom.

jastuk, TikTok
foto: Printscreen/TikTok

- Ovo je jako dobra ideja, nisam znala da se to može tako proveriti - pisalo je u jednom komentaru.

- Hvala na savetu, odmah ću proveriti svoje jastuke - stajalo je u drugom. Neki su pak rekli da redovno peru jastuke i pitali je li to dovoljno ili svejedno trebaju ovim testom proveriti valjanost jastuka.

jastuk, TikTok
foto: Printscreen/TikTok

- Definitivno je jako važno prati jastuke svaka tri meseca - rekla je Šantel. Međutim, ako posedujete sintetičke jastuke i niste ih zamenili više od godinu dana, verovatno im je istekao rok trajanja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:51

DRAGAN BJELOGRLIĆ ZA KURIR TV! Glumac o večnosti KULTNE SRPSKE SERIJE: Živim to i dalje na neki čudan način

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track