ISPRAVKA: Nije moguće da se rodi beba sa majčinom spiralom u ruci
Foto: TikTok/moyoxo

ISPRAVKA: Nije moguće da se rodi beba sa majčinom spiralom u ruci

Žena -

Naš sajt preneo priču Vajolet Kvik iz koja je objavila na Tiktoku da je zatrudnela uprkos korišćenju kontracepcije, ali informacije u tekstu nisu odgovarale sasvim istini, stoga je sajt Raskrinkavanje ocenio kao "prenošenje lažne vesti".

Vajolet je objavila video na TikToku, gde je objasnila kako su zbog bebe koja drži spiralu u ruci dolazile čak i medicinske sestre da je vide, a snimak je nazvala "Kada sve medicinske sestre dođu da vide bebu sa spiralom".

Na snimku se može videti kako njena tek rođena beba drži spiralu, dok medicinsko osoblje gleda u čudu. Vajolet se udala sa 19 godina, a s obzirom na to da ona i njen suprug još uvek nisu želeli dete, ona je rešila da stavi spiralu kao vrstu kontracepcije.

Međutim, dr. Leena Nathan, specijalista ginekologije i porodništva s Kalifornijskog univerziteta u Los Angelesu objasnila je kako je nemoguće da se novorođenče rodi držeći spiralu u ruci, jer ne postoji način da spirala uđe u amnionsku vrećicu, membranu ispunjenu tečnošću koja okružuje fetus dok raste u materici.

Izvinjavamo se čitaocima na pogrešnoj interpretaciji i prenošenju lažne vesti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:36

BIO JE OSMOMESEČNA BEBA KADA JE DOBIO VARIOLA VERU Jedan gest lekara SPASIO JE ŽIVOT Zoranu a onda je on nastavio njegovim stopama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track