U ISTOČNOJ SRBIJI PAPRIKAŠ SE PRAVI MALO DRUGAČIJE: Čuveni vlaški specijalitet od celog pileta i zaprške, ukus je BOGOVSKI! RECEPT
Foto: Profimedia

njam njam

U ISTOČNOJ SRBIJI PAPRIKAŠ SE PRAVI MALO DRUGAČIJE: Čuveni vlaški specijalitet od celog pileta i zaprške, ukus je BOGOVSKI! RECEPT

Žena -

Kuhinja istočne Srbije je ukusna i pikantna, pa je ovaj kraj poznat kao jedan od najboljih mesta za gastro uživanje.

Piletina, Recept
foto: Shutterstock

Meso je najzastupljenije u ovdašnjoj kuhinji, posebno roštilj i pečenje, kao i začini i sveže povrće. Ako volite dobro da jedete predlažemo vam da isprobate receptza vlaški paprikaškoji se pravi od celog pileta, začina i papradajz soka. Ono što ovo jelo izdvaja je i zaprška koja se ne pravi standardno, već se u nju dodajte i kiselo mleko.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 1 kašika slatke paprike
  • 2 paprike
  • 400 ml paradajz soka
  • 1 crni luk
  • 1 kašika začina za piletinu
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 čena belog luka
Piletina, Recept
foto: Shutterstock

Za zapršku:

  • 100 ml kiselog mleka
  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
beli luk
foto: Shutterstock

Priprema:

Isecite crni i beli luk, pa pripržite u dobro zagrejanoj šerpi. Meso isecite na komade, pa dobro posolite i pobiberite, a onda pospite začinom za piletinu. Lepo sjedinite, pa stavite meso u šerpu i kratko propržite sa obe strane. Zatim sipajte paradajz sos preko i vodu. Dodajte i seckanu papriku, pa posolite, pobiberite, pospite suvim začinom i slatkom paprikom, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 45 minuta. U posudi pomešajte brašno, vodu i kiselo mleko. Pazite da ne ostanu grudvice. Sipajte pred kraju u paprikaš, promešajte, pa sklonite sa vatre.

(Kurir.rs/Stavr ukusa)

Bonus video:

00:26

PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track