UŽIVAJTE U DOMAĆEM LIKERU OD LIMUNA! Stižu nam topliji dani, a ovo piće će vas potpuno OSVEŽITI: Uživate u njemu tokom celog LETA!
Foto: Shutterstock

recept

UŽIVAJTE U DOMAĆEM LIKERU OD LIMUNA! Stižu nam topliji dani, a ovo piće će vas potpuno OSVEŽITI: Uživate u njemu tokom celog LETA!

Žena -

Domaći liker od limuna ili limončelo je alkoholno piće koje jako osvežava i koje će vam prijati tokom lepih prolećnih i letnjih dana koji su pred nama.

SASTOJCI (za 3 male boce):

  • 500 ml votke (40%)
  • kora od 5-6 limuna (najbolje sorta amalfi)
limončelo, liker od limuna, limun, sok od limuna, koktel
foto: Shutterstock

Za šećerni sirup:

  • 60 ml vode
  • 100 g šećera

PRIPREMA:

Operite limun i oljuštite ga pazeći da nema belog dela kore. Najbolje je da imate organski limun a ako ga nemate, dobro oribajte koru rastvorom sode bikarbone i isperite. Stavite koru i votku u posudu s poklopcem i malo protresite da se sve dobro izmeša! Ostavite tako najmanje 3 nedelje. Protresite sadržaj jednom nedeljno.

Posle 3 nedelje, limončelo je spreman za sledeći korak: skuvajte rastvor šećera od 60 ml vode i 100 g šećera. Ohladite i umešajte u votku s limunom. Procedite i dobili ste ukusan limončelo spreman za flaširanje u čistim, sterilisanim bocama! Biće još bolje ako ostavite još nedelju dana u frižideru.

Savet: Ovaj recept daje liker od limuna koji se može čuvati u zamrzivaču kako bi bio ledeno hladan i spreman za posluživanje! Ako želite blaži i slađi limončelo, recept možete korigovati s malo više šećernog sirupa, ali samo imajte na umu da pošto se procenat alkohola tada smanjuje, i da on ne može da izdrži čuvanje u zamrzivaču!

(Kurir.rs/Trpeza)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track