Posni tuna mafini mogu da budu sjajna zakuska ili užina. Takođe, ako tražite neki laganiji obrok za ručak ili večeru, oni mogu sasvim fino da utole glad.

Kako su posni, idealni su za ovaj period, a čak i ako ne postite, a želite nešto drugačije, ovaj recept za mafine je dobar izbor.

profimedia0251254353.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 500g brašna
  • 250ml kisele vode
  • 40g kvasca
  • 60ml ulja
  • ½ kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • ½ praška za pecivo

Za fil

  • 150g šunke od tune
  • 5 šampinjona
  • 1 kašika brašna
  • 200ml vode
  • 1 paradajz
  • 50g kukuruza šećerca
  • 2 grančice peršuna
  • začin

Priprema:

U mlaku vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti 10 minuta. Sjediniti ulje i so zatim dodati vodu sa kvascem. Brašnom, u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo, zamesiti testo. Ostaviti 30 minuta da testo nadođe.

Šampinjone sitnije iseći i na ulju propržiti. Dodati brašno i zajedno još malo propržiti, a onda naliti vodu i kuvati dok se malo ne zgusne.

sampinjoni.jpg
Profimedia 

Skloniti sa ringle i dodati isečen paradajz bez srednjeg dela sa semenkama, iseckanu šunku od tune, kukuruz šećerac, peršun i po ukusu začinite.

Nadošlo testo razvući na radnoj površini i iseći na 12 delova. Na svaki deo staviti fil, krajeve testa povući i sastaviti tako da testo bude sa svih strana.

Sastavljeni deo ubaciti prema dole u podmazan kalup. Gornji deo testa unakrs zaseći makazama i peći na 200 °C oko 20 minuta.

(Kurir.rs/PosnaJela)

Bonus video:

01:16
DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI  Izvor: Kurir televizija