PUNJENE TIKVICE IDEALNE ZA USKRŠNJI POST: Jednostavan i jeftin ručak za celu porodicu! (RECEPT)
Za ručak nikad dosta predloga, a kako je u toku Uskršnji post obogatite svoju trpezu i receptom za posne punjene tikvice.
Pune se lukom, pirinčem i šargarepom, a ako želite da ima malo obogatite ukus dodajte i biljni sir. Za manje od sat vremena napravite ukusan ručak za celu porodicu i to od jeftinih sastojaka.
Priprema:
Tikvice isecite na pola, pa izdubite. Kratko ih blanširajte u ključaloj i posoljenoj vodi. Poređajte ih u tepsiju koju ste premazali uljem. Crni luk i šargarepu izrendajte, pa propržite u tiganju na malo ulja dok ne omekša. Zatim dodajte iseckanu sredinu tikvice i pirinač, pa začinite po želji i sve dobro promešajte. Poklopite i dinstajte nekih 10 minuta.
Nakon toga dodajte i rendani paradajz. Napunite tikvice dobijenom smesom, pa ako želite stavite parče biljnog sira i zatvorite paradajzom koji ste isekli na kolutove. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija