NIJE MI BIO PRIVLAČAN, ALI SAM SE UDALA ZA NJEGA: Bili smo kolege i uvek je bio UZ MENE, a JEDNA STVAR je prelomila da mu KAŽEM DA
Foto: Profimedia

ODBIJALA DA PRIHVATI

NIJE MI BIO PRIVLAČAN, ALI SAM SE UDALA ZA NJEGA: Bili smo kolege i uvek je bio UZ MENE, a JEDNA STVAR je prelomila da mu KAŽEM DA

Žena -

Američka spisateljica i novinarka, Lesli Benets, posmatrala je svog muža pre nego što se udala za njega, i uvek je mislila da nije njen tip. I to se na kraju promenilo.

Radili su zajedno, a on ju je stalno molio da radi neke stvari s njim, na kolegijalan način. Ali kad bi je prijatelji pitali da li joj se sviđa, uveravala bi ih da on uopšte nije njen tip muškarca.

Oduvek su je privlačili moćni stariji muškarci, šarmeri. A Džeremi je bio njen vršnjak. Bio je gotovo tri godine mlađi i bio joj je kolega, u istim novinama. Uvek je izlazila s "agresivnim" momcima koji su voleli dobre provode.

večera, Stariji Muškarac, Devojka, Stariji čovek, Mlada žena, par
foto: Shutterstock

Džeremi je bio pozorišni stručnjak s naočarima, koji je proveo i neko vreme podučavajući decu sa smetnjama u razvoju, a takođe je bio strpljiv i uporan. Koliko god ga je odbijala, on se ne bi uvredio i uvek je pokušavao iznova.

Kao izveštači vesti iz kulture, oboje su morali da gledaju iste predstave, na koje bi išli zajedno. Posle bi izgladneli, pa bi otišli na večeru. Njihovi razgovori su postali intimniji. Kako su meseci prolazili, njeni prijatelji su postajali sve sumnjičaviji, stalno je zapitkujući da li je sigurna da se između njih ništa ne dešava... Bila je sigurna. On uopšte nije bio njen tip, ponavljala bi im.

A, i ona je bila prilično sigurna da ni ona nije njegov tip. Njegova prethodna žena bila je vrlo niska, tamna, introvertna, a ona visoka, plava, ekstrovertna.

muškarac, žena, priča, par, pričaju
foto: Profimedia

Očito nisu bili par...

Imala je 36 godina kada ga je upoznala i njen biološki sat pravio joj je veliku buku. Što se Džeremija tiče, svaki put kada bi prošli pored bebe u kolicima ili videli malo dete u restoranu, osmeh mu ne bi silazio s lica. Zaista je želeo da zasnuje porodicu, što je bio problem koji je bio izvor sukoba u njegovom bivšem braku.

- Želiš li da imaš decu - upitao ju je Džeremi kasno jedne noći dok su čekali hamburgere u restoranu brze hrane koja radi 24 sata.

- Volela bih, ali prihvatila sam činjenicu da se to verovatno nikad neće dogoditi. Pomirila sam se s tim - odgovorila mu je.

muškarac i žena u krevetu, par, krevet
foto: Shutterstock

Nasmešio joj se s toliko razumevanja da su joj se oči napunile suzama. Jer on je jednostavno takav tip osobe.

Išla je i na terapiju, uglavnom kako bi pokušala da shvati zašto ima tako katastrofalan ukus za muškarce. Tako bi videla psihijatra, jecala tokom seanse i došla bi u kancelariju s maskarom razmazanom po licu. Jednog jutra je stigla u posebno užasnom stanju, još uvek plačući. Odjednom se on našao za njenim stolom.

Nije je pitao da li je dobro, jer je bilo očito da nije. Umesto toga, rekao joj je da ode kući i odmori se. A onda je nazvao da proveri kako je.

Tada je shvatila...

Nedugo zatim, Džeremi ju je pozvao u pozorište nekoliko ulica dalje od svog stana. Njena najbliža prijateljica je bila sumnjičava i rekla joj da će je sigurno pozvati u njegov stan, samo kako bi joj se nabacivao. I da, zaista ju je pozvao da vidi njegov stan i tu je sve krenulo...

par, ljubav, praznici
foto: Profimedia

Sutradan ju je zaprosio...

Imala je fobiju od obaveza. Odugovlačeći, pitala je mogu li da imaju dugu veridbu. Kad je izbezumljeno predložila 10 godina, samo je mirno odmahnuo glavom, i dalje se smešeći pun razumevanja. Oči bi joj se ponovo punile suzama.

Na venčanju se toliko bojala da se skoro onesvestila. Džeremi ju je čvrsto držao za lakat. Uspaničeno se šunjala sa strane gledajući ga i očajnički razmišljajući "...ali on nije moj tip!".

On je bio pametan, talentovan i zanimljiv. Ali za razliku od nekih tipova s kojima se zabavljala pre, on je bio pošten, vredan poverenja i pouzdan. Kad ga je gledala kako se igra s tuđom decom, znala je kakav bi divan otac bio. Bio je miran i staložen u krizi i osećala je da će moći da računa na njega kao supruga, bez obzira na izazove.

par, veza, dejt, sastanak
foto: Profimedia

Imao je zrelo razumevanje, što znači predanost i želeo ju je. Njegova ljubaznost prema njoj odražavala je način na koji je komunicirao s ostatkom sveta. On je tip koji pomaže starim gospođama da pređu ulicu i graciozno pokazuje drugim vozačima da prođu ispred njega... Možda ne dolazi na svaku večeru odlučan da zaseni sve goste; sklon je da govori samo ako ima nešto da kaže. Kada to učini, njegovi pogledi su inteligentni i humani, često sadrže neočekivane uvide.

Kad se oseća prijatno u društvu, apsolutno je smešan. Čak i nakon 20 godina poznavanja, njegov smisao za humor jednako je zabavan. I uprkos razlici u poreklu, njihove vrednosti su se pokazale kompatibilnim s gotovo svim, uključujući i roditeljstvo.

Proslavili su osamnaestu godišnjicu braka prošlog leta, deca im sada imaju 17 i 14 godina.

par, ljubav, poklon, 8. mart, Osmi Mart
foto: Profimedia

Još uvek joj srce poskoči svaki put kad čuje njegov glas na telefonu. Kada razgovara s mlađim prijateljicama, često joj govore o muškarcima koje su odbile nakon jednog sastanka jer "nije njihov tip". Ako ih podstakne da budu otvorenije, podrugljivo frknu i uvere je da znaju o čemu govore. Ali ona im ne veruje, jer prva noć koju je provela s Džeremijem dokaz je za to. Tužna je zbog onoga što bi mogle da propuste.

Uspešna veza proizvod je mnogih činilaca, kompatibilnost je svakako jedan od njih. Ali tajming je jednako kritičan. Ne samo da morate da želite iste stvari, morate da ih želite u isto vreme.

Činjenica da se neko poklopi s vašim mentalnim spiskom stvari koje tražite samo vam pokazuje koliko je takav spisak uopšte apsurdan, donosi YourTango.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

03:45

OVA DEVOJKA JE PRAVI MAJSTOR! Nina Svilarić je jedina automehaničarka u Srbiji, a mušterije su PREZADOVOLJNE njenim uslugama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track