DOKTORKA RAZBILA MITOVE O TOME KAKO SE ŽENE UZBUĐUJU: Muškarci pogrešno rade ove stvari, a evo na ŠTA bi trebalo da obrate pažnju
Foto: Profimedia

muškarci, u zabludi ste!

DOKTORKA RAZBILA MITOVE O TOME KAKO SE ŽENE UZBUĐUJU: Muškarci pogrešno rade ove stvari, a evo na ŠTA bi trebalo da obrate pažnju

Žena -

Iako kažu da znanje dolazi sa iskustvom i dalje kruže neki mitovi koji nemaju veze sa istinom. I pored toga što sve otvorenije pričamo o seksu i dalje postoje neke nedoumice, ističe doktorka Rena Malik, koja putem onlajn kanala otkriva važne detalje o intimnim odnosima.

Doktorka želi da istakne koliko je važno seksualno zdravlje, pa podseća na neke bitne činjenice koje bi trebalo svi da znaju. Nedavno je objavila video koji razbija nekoliko mitova o tome kako se žene uzbuđuju.

par, veza, intimni odnosi
foto: Profimedia

Ističe da pojam "klitoris" potiče od starogrčke reči za "malo brdo", ali da zapravo ima puno veću snagu nego što to ime sugestira.

Većini žena je potrebna stimulacija klitorisa kako bi postigle orgazam. Mnogi stručnjaci smatraju da većina žena ne može biti seksualno zadovoljena samo penertracijom, što znači da klitorisu treba posvetiti mnogo pažnje.

potencija, par, par u krevetu, bliskost, sredovečni par
foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

No, iako je ono što je vidljivo ljudskom oku vrlo maleno, doktorka Rena kaže da je ono što možete videti zapravo samo "vrh ledenog brega". To znači da je klitoris zapravo mnogo veći nego što mislimo.

Doktorka je takođe naglasila da se opšte shvatanje ženskog orgazma pogrešno tumači jer mnogi misle da su vaginalni i klitoralni orgazam dve potpuno različite stvari.

seks, par, ljubljenje
foto: Profimedia

"Sama vagina nije bogata nervnim završecima, pa žene često ne dobijaju dovoljno stimulacije kroz nju. Naime, većina nervnih završetaka nalazi se u blizini vaginalnog ulaza, pa kada žene dožive orgazam od stimulacije unutar vagine, to je zato što se zapravo stimuliše unutrašnji deo klitorisa koji okružuje vaginalni kanal", objasnila je doktorka.

seks, par, odnos
foto: Profimedia

Još jedan veliki mit je da je klitoris čarobna tačka koju možete jednostavno dodirnuti da bi žena dostigla vrhunac.

Doktorka podseća i na činjenicu da klitoris ima 1000 nervnih završetaka.

Ona ističe da ne postoji jedna metoda koja svima odgovara, jer je svako za sebe te ne odgovara svakom ista stimulacija.

ljubav, par, veza
foto: Profimedia

"Neki ljudi više vole nežniji dodir, drugi uživaju u pritisku, treći uživaju u vibraciji ili oralnoj stimulaciji. Razgovarajte sa partnerom, pričajte o tome ko šta voli", ističe doktorka Rena.

Istraživanja pokazuju da čak 95 posto žena doživljava orgazam na osnovu vaginalne stimulacije.

Takođe i napominje da su "sušni periodi" u spavaćoj sobi normalna.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track