MNOGI PRAVE ISTE GREŠKE KADA ČISTE KUĆU: Čistačica otkrila kako da osigurate da vam kuća bude savršeno uredna i da ostanete ZDRAVI
Foto: Profimedia

EVO KAKO!

MNOGI PRAVE ISTE GREŠKE KADA ČISTE KUĆU: Čistačica otkrila kako da osigurate da vam kuća bude savršeno uredna i da ostanete ZDRAVI

Žena -

Proleće je idealan period godine da konačno napravite generalno čišćenje vašeg doma. Otarasite se starih stvari, osvežite prostor i očistite zaboravljena mesta. Kao i u svemu, tako i kada je reč o čišćenju trebalo bi da se držimo određenih pravila.

U pomoć stiže jedna profesionalna čistačica - Žakelin Stejn. Ona je otkrila najčešće greške koji ljudi iznova rade. Prema njezinim rečima, većina ne obraća pažnju na rok trajanja kućne hemije, a koja prilikom isteka može de bude opasna za zdravlje - ako dođe u dodir sa kožom ili respiratorinim sistemom.

čišćenje
foto: Shutterstock

- Izbegavajte kupovinu na veliko ako ih ne možete sve iskoristiti pre isteka roka trajanja - savetovala je ona i upozorila da tečnost za posuđe treba upotrebiti u roku od 18 meseci, a sodu bikarbonu treba zameniti nakon dve godine, kao i sprejeve za sve namene.

Sledeća greška koju navodi jeste pogrešno pranje krpa od mikrovlakana, poznatijih kao "magične krpe".Uvek ih treba prati ručno kako bi se održala njihova vlakna. Takođe, ako ne želite da na uređajima od nerđajućeg čelika ostanu tragovi, obavezno ih obrišite sredstvom za pranje posuđa i toplom vodom pre poliranja.

Prema njenim rečima, ne bi trebalo da koristite isti proizvod za čišćenje svega, već isključivo za šta je on namenjen. To važi i za krpe. Ne koristite krpu namenjenu za pod, potom za radne površine. I za sam kraj, nikada ne bi trebalo da zanemarujete skrivena mesta u kući kada radite "generalku".

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

02:31

DIMNJAČAR STEVA NE NAPLAĆUJE ČIŠĆENJE! Meštani Bašaida zovu ga samo da im donese sreću, A NJEGOVA PRIČA KRIJE BROJNE TAJNE SELA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track