OVE NAMIRNICE NIKAD NE KUPUJTE AKO SU NA SNIŽENJU: Svi pojurimo baš ka delu gde piše "AKCIJA", a evo zašto je to loša ideja!
Foto: Petar Aleksić

nemojte to da radite

OVE NAMIRNICE NIKAD NE KUPUJTE AKO SU NA SNIŽENJU: Svi pojurimo baš ka delu gde piše "AKCIJA", a evo zašto je to loša ideja!

Žena -

U vreme kada svi pokušavamo da uštedimo, namirnice na sniženju nam idu u prilog, ali samo po pitanju novčanika. Svi imamo običaj da u supermarketima najviše gledamo proizvode na kojima velikim i obično jarkim bojama piše "akcija".

Ipak, ponekad je rizik veliki i postoje namirnice prilikom čije kupovine treba da budemo oprezni:

Jaja

Uskrs, ofarbana jaja, jaja, uškršnje jaje, uskršnja jaja, Vaskrs
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Kada su jaja u pitanju, uvek se trudite da birate najkvalitetnija. Tako možete da izbegnete štetne materije koje se obično nalaze u onima koja su dosta jeftinija.

Iseckano voće i povrće

Voće
foto: Profimedia

Kada na iseckanom voću i povrću piše "sniženo" ili "akcija", obično znači da je pri isteku roka trajanja. Najbolji izbor jeste sveže voće i povrće, a time ujedno obezbeđujete i zalihe za celu nedelju.

Salata u kesi

voće, Povrće
foto: Shutterstock

Salate u kesama mnogo brže gube svežinu, jer su zatvorene. Obično nisu preporuka za kupovinu i uvek je bolje kupovati svežu salatu. Zato, kad vidite da je snižena ili na nekoj akciji, bolje je izbegnite.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

01:59

DVE LINIJE ODBRANE U ZAŠTITI POTROŠAČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track