Skoro svaka domaćica u Srbiji ima svoj provereni recept za palačinke zahvaljujući kojima porodica uživa u njima.

Možda je sada trenutak da isprobate novi trik za ovu omiljenu poslasticu za koji se tvrdi da pravi čuda i diže palačinke na jedan sasvim novi nivo.

profimedia0336324200.jpg
Profimedia 

Zvuči neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva!

shutterstock-447569932.jpg
Shutterstock 

Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste. Evo u čemu je caka - pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finom, takvim da se praktično topi u ustima.

Ovaj trik će doprineti i da sama tekstura palačinki bude veoma lepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.

profimedia0316694626.jpg
Profimedia 

Možete koristiti bilo koju vrsta piva, ali imajte na umu da će vrsta uticati i na to imaju li palačinke manje ili više sladak ukus. Kuvari uglavnom preporučuju da to bude svetlo.

Kada je reč o količini piva, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mleka stavljate u smesu. Ipak, najčeši savet je da taj odnos bude 50:50, primera radi jedna čaša mleka i jedna čaša piva.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija