KAKO OPEGLATI ODEĆU BEZ PALJENJA PEGLE? Najomraženiji kućni posao uz ove trikove biće vam mnogo lakši: Evo u čemu je CAKA!
Foto: profimedia

BRZO ĆETE ZAVRŠITI

KAKO OPEGLATI ODEĆU BEZ PALJENJA PEGLE? Najomraženiji kućni posao uz ove trikove biće vam mnogo lakši: Evo u čemu je CAKA!

Žena -

Skoro niko ne voli da se lati pegle, a to je nekada nažalost nužda. Ne možemo da hodamo izgužvani po gradu, ali ipak nam taj naporan posao nije drag. Posebno ako nam je pegle loša ili ne radi to može biti užasan problem. Evo kako da opeglate odeću bez paljenja pegle!

Peglom za kosu

Ova metoda je odlična za teško dostupna mesta kao što su kragne i mali nabori. Uključite peglu za kosu i podesite je na prosečnu temperaturu. Držite zgužvani komad tkanine u njoj nekoliko sekundi. Pre upotrebe proverite da na pegli nema ostataka proizvoda za oblikovanje kose, odnosno da je čista. Nemojte koristiti ovaj trik na delikatnim tkaninama.

Online kupovina, Hangar, Prometz, Peglanje, Pegla, Para, Ušteda, Praktično
foto: Profimedia

Pomažu sirće, čajnik i fen za kosu

Vinsko sirće pomešati sa vodom u razmeri 1:3, staviti u prskalicu i protresti. Poprskajte nabore na odeći i zagladite ih rukama. Ili koristite paru iz čajnika – kada voda proključa, otvorite poklopac i držite zgužvani komad odeće iznad pare, udaljen oko 20 centimetara. A fen za kosu može vam pomoći da brzo izgladite neke bore na odeći. Uključite ga na najvišu temperaturu i usmerite prema naborima.

Mokar peškir

Stavite odeću na ravnu površinu, kao što je daska za peglanje ili sto. Pokrijte velike nabore mokrim peškirom i čvrsto pritisnite rukama. Nakon toga ostavite odeću da se osuši.

U mašini za pranje veša ili sušilici

Stavite naboranu odeću u mašinu za pranje veša i uključite ciklus sušenja, ostavite da radi 15 minuta - to bi trebalo da bude dovoljno. Ili stavite odeću u sušaru na kratko. Ako su nabori veliki, ubacite malu vlažnu krpu u mašinu, npr. navlažite čarapu i stavite je unutra. Doza vlage tokom sušenja će olakšati ispravljanje odeće.

pegla
foto: Shutterstock

Koristite vruće dno lonca ili kockice leda

Zagrejte lonac na šporetu, ali prvo stavite vodu unutra. Kada se dovoljno zagreje, izlijte vodu i vrelim dnom pritisnite naborana mesta. Pre toga položite odeću na radnu ploču u kuhinji i ispravite je rukama.

Korisne su i kocke leda – stavite do pet zgužvanih komada odeće u mašinu za pranje veša i ubacite dve do tri kocke leda. Zatim uključite mašinu za pranje veša na program sušenja na 10 minuta. Led stvara paru dok se topi, što je odlično za uklanjanje bora, prenosi "BrightSide".

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:31

DIMNJAČAR STEVA NE NAPLAĆUJE ČIŠĆENJE! Meštani Bašaida zovu ga samo da im donese sreću, A NJEGOVA PRIČA KRIJE BROJNE TAJNE SELA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track