EVO KAKO SE PRAVI GRIZ: Ni iskusnim domaćicama ne uspeva uvek iz PRVOG POKUŠAJA, a tajna je u KOLIČINI SASTOJAKA (RECEPT)
Foto: Shutterstock

ovako će vam uspeti

EVO KAKO SE PRAVI GRIZ: Ni iskusnim domaćicama ne uspeva uvek iz PRVOG POKUŠAJA, a tajna je u KOLIČINI SASTOJAKA (RECEPT)

Žena -

Koliko god neka jela ili poslastice delovale jednostavno da se naprave, postoje situacije i kada vam ne uspeju. Možete da budete iskusna domaćica, ali ako nikada niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite. Takav je slučaj i sa grizom.Ovo je vrlo jednostavna poslastica koju jedemo ceo život, ali moraju da se ispoštuju tačne mere kako bi ona uspela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate. Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe. Ono što je bitno da znate jeste da 100 ml mleka uvek ide 1 ravna kašika griza i 1/2 kašike šećera.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 10 ravnih kašika griza
  • 5 kašika šećera
  • jagode
griz
foto: Shutterstock

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori. Smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vreme mešajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno mešanje. U gotov griz dodajte šećer, promešajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem...

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:18

KRISTINA JE DOJILA ČETIRI DETETA: Samo treba da slušate svoje telo i bebu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track