IMAM 40, A MOJ MUŽ JE 25 GODINA STARIJI OD MENE: Razlika mi nikad pre nije smetala, a sad mi postaje OZBILJAN PROBLEM, a evo zašto
Foto: Profimedia

NIJE REDAK PROBLEM

IMAM 40, A MOJ MUŽ JE 25 GODINA STARIJI OD MENE: Razlika mi nikad pre nije smetala, a sad mi postaje OZBILJAN PROBLEM, a evo zašto

Žena -

Ja sam 40-godišnja žena udata za muškarca koji je upravo napunio 65. Upoznali smo se kad sam ja imala 25. On je bio dinamičan i nedavno razveden 50-godišnjak i ludo smo se zaljubili. Bio je jako zgodan i zabavan, pa kad me zaprosio, nisam puno razmišljala, napisala je anonimno žena u pismu terapeutkinji i kolumnistkinji portala Mirror, Kolin Nolan.

Zajedno, kaže, imaju dvoje dece, od 9 i 12 godina, te su oboje jako s njima zaokupljeni i obožavaju ih. Ipak, druge stvari u braku im više ne idu tako dobro, a problemi među njima traju otprilike poslednjih godinu dana.

žena, tužna, suze
foto: Profimedia

"Jednostavno mi je postao jako dosadan i nikada ne želi da radi stvari koje mene raduju. Razlika u godinama mi nikada pre nije bila problem, ali mislim da je sada postala. Da stvar bude gora, nedavno je odlučio da ode u penziju jer to može da priušti, ali sada je po ceo dan u kući i oko kuće, što mi smeta. Mnogo više mi pomaže s decom, što je dobro, ali odjednom ga vidim u nekom novom svetlu i takav mi se baš ne sviđa...", rekla je.

Poželi zato, piše, da on jednostavno izađe i radi bilo šta, a iako zna da to zvuči grozno, tako zaista i misli jer se odnedavno često svađaju kad su zajedno, pa oseća da joj treba malo ličnog prostora.

žena, tuga, bes, muž, devojka, plakanje
foto: Profimedia

"Sada više nisam sigurna da ćemo preživeti ovu udaljenost koja je među nama nastala, a to je tužno jer smo bili dobar par. Imate li kakvih ideja?", pitala je terapeutkinju.

"Mislim da u vezama s velikom razlikom u godinama često dođe do krizne prekretnice baš kad se stariji partner nađe u nekoj drugoj životnoj fazi, kao što je u njegovom slučaju penzija. Zato mislim da je uzrok vaše krize više penzionisanje vašeg supruga nego razlika u godinama među vama jer dobijam mnogo pisama od ljudi koji su otišli u penziju i od tada svojim partnerima idu na živce", napisala je Kolin.

0334232575, penzioner, stariji čovek, penzija
foto: Profimedia

"Umesto da bežite od problema, suočite se s njim i razgovarajte o tome kako se osećate. Možda vam ponekad treba nešto ličnog prostora, što je u redu. Izađite i vidite se s prijateljima, zabavite se izvan veze s njim, ali nemojte izbegavati razgovor; recite mu da vam je teško kod kuće otkad ste sve vreme zajedno i da to ne pomaže vašem romantičnom životu. Razmislite postoji li nešto što biste zajedno mogli da radite, a da bi bilo zabavno vama i njemu, i ako treba, podsetite ga da ima 65, a ne 85 godina. Stvorite prilike da prijatno provedete zajedničko vreme. Idite negde za vikend ili napravite večeru za vas dvoje. Možda to nije kraj puta za brak - možda ste se samo 'izgubili'", poručila je.

(Kurir.rs/ Mirror/ Večernji.hr)

Bonus video:

01:52

OTAC MI JE REKAO: DEČKO TI JE GODINU DANA STARIJI OD MENE! Majka je trebalo da mu bude kuma na venčanju, HTELI SU DA ME SE ODREKNU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track