ŽENA TREBA DA BUDE TIHA, A NE GLASNA! Otac Andrej progovorio OŠTRO o ponašanju supruga: Samo tako će da zadrže svog muža!
Foto: Printscreen

VIDEO

ŽENA TREBA DA BUDE TIHA, A NE GLASNA! Otac Andrej progovorio OŠTRO o ponašanju supruga: Samo tako će da zadrže svog muža!

Žena -

Otac Andrej Tkačev podelio je svoje savete o tome kako žene treba da se ponašaju u braku kako bi održale svoju bračnu zajednicu. U današnjem svetu, očuvanje braka postaje sve teže jer je prag tolerancije i razumevanja sve manji, a pritisak na žene da sve rade kako treba - postaje sve veći.

Otac Andrej Tkačev
foto: Printscreen

Otac Andrej Tkačev otkrio je tajnu uspešnog braka i kako se treba nositi s problemima iz korena. Jedan od najčešćih problema, prema ocu Andreju, jeste taj što mlade devojke s 18 godina obraćaju pažnju samo na fizički izgled muškarca, sa 25 ih zanima koliko novca zarađuje i kakve stvari poseduje, a kada dođu do 35. godine, teže pronalaze normalnog muškarca s kojim bi se udale i osnovale porodicu.

Ove kvalitete žene treba da traže u muškarcu

Ovaj problem, po ocu Andreju, nastaje jer se prioriteti menjaju tokom vremena. Kako bi pronašle dobrog supruga, devojke bi trebalo da traže sledeće kvalitete u muškarcu. Prvo, važno je da muškarac želi da ima decu. Ako muškarac ne želi decu i veza s vama postoji samo zbog vas, trebalo bi da pobegnete od takve osobe.

Fizički i mentalno zdrav muškarac želi da osnuje porodicu i da ima decu. Takođe je važno da muškarac bude vredan, sposoban da zaradi novac i da osigura svoju porodicu. Ako muškarac može da priušti osnovne potrepštine i materijalnu sigurnost, onda je odgovarajući suprug.

Još jedan važan aspekt je odsutnost loših navika. Ako muškarac radi, može preuzeti odgovornost za porodicu, želi decu i nema štetne navike, onda je on idealan kandidat za brak. Verska pripadnost je manje važna stvar koju treba razmotriti. Ako muškarac želi decu, voli vas, cijeni vas i spreman je da preuzme odgovornost, tada ga treba zadržati pre nego ga neko drugi osvoji. Ne treba previše razmišljati i čekati bolju priliku.

O ponašanju žene u braku

Kada je reč o ponašanju žene u braku, otac Andrej je rekao da bi muškarac trebalo da bude vođa. To je Božja naredba. Muškarac bi trebalo da preuzme teret spoljašnjeg života, dok žena snosi teret unutrašnjeg, porodičnog života. Muškarac je odgovoran za osiguravanje egzistencije porodice, dok je briga o kući na ženi.

Osim toga, žena ima važnu ulogu u odgoju budućih muškaraca. Ona treba da neguje vođstvo, odgovornost i strpljenje u mužu, sinu i bratu. Nažalost, ova osnovna istina se retko kada dobro razume, a duša pati zbog toga. Žena ne bi trebalo da pokušava da uči muškarca kako da živi. Može da nauči svoju decu ili druge žene, ali ne i svog supruga.

Svi muškarci primećuju druge žene, ali žena treba da ponaša na način koji će njenog supruga zadržati samo za sebe. Žena treba da bude verna, brinuti se o kući, voleti i odgajati decu, pa voleti i svog muža.

Treba da bude tiha, a ne glasna, jer samo tako može zadržati svog muža pored sebe i sprečiti ga da poželi druge žene. Mnoge žene danas postaju vulgarne, psuju i odgovaraju svom suprugu s deset puta većom dozom negativnosti.

Pored takvih žena, muškarci ne napreduju, već padaju. Pored mudre i tihe žene, muž postaje pametniji, a pored vulgarne žene, muž postaje propalica. Zato bi žene trebalo da budu malo pametnije. Nemojte vređati svoje muževe i izgovarati ružne stvari. Trebalo bi da se trudite da održite porodicu zajedno, budete dobra, pametna, mudra i tiha.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

01:03

PUSTI BRIGU U NEDELJU NA KURIR TELEVIZIJI! Suzana Mančić progovorila o ljubavi iz mladosti pa otkrila kako sada održava brak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track