NIKADA NEĆETE POGODITI ŠTA VAM TREBA DA VAM VRATA TUŠ KABINE BLISTAJU: Ovaj jednostavan trik učiniće čuda u vašem kupatilu!
Foto: JPagetRFphotos / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

NIKADA NEĆETE POGODITI ŠTA VAM TREBA DA VAM VRATA TUŠ KABINE BLISTAJU: Ovaj jednostavan trik učiniće čuda u vašem kupatilu!

Žena -

Održavanje vrata tuša čistima i svetlucavim može biti izazov, posebno kada se borite sa tvrdom vodom i talogom sapuna. Ovo rešenje za vaša prljava vrata može biti šok, ali stručnjaci su otkrili da jedan zgodan alat može da stane na kraj čak i najtvrdokornijim mrljama.

Trik dolazi od kućnih profesionalaca u "Taste of Home", koji su objasnili zašto se vrata tuša uopšte toliko zaprljaju.

tuš kabina
foto: Shutterstock

- Prljava i zamućena vrata su uzrokovana nagomilavanjem tvrde vode (uglavnom naslaga kalcijuma) - napisali su stručnjaci.

Kada svakodnevno čistite vrata, jednostavan rastvor sirćeta i tečnosti za pranje sudova može razbiti kalcijum. Takođe možete koristiti limun i so ako želite da vaš tuš miriše sveže.

Ali šta je sa trajnijim flekama?

Verovali ili ne, fina čelična vuna (PHD - steel vool - superfine) je sigurno i efikasno rešenje, kažu stručnjaci.

- Za teške mrlje pokušajte da koristite ekstra finu čeličnu vunu - napisali su profesionalci u "Taste of Home". Trik je u vrsti čelične vune klasifikacije #0000.

Iako možda mislite da ovaj materijal može ogrebati staklo, to nije tačno. Ako pažljivo rukujete, neće ogrebati staklo i biće veoma efikasan u uklanjanju mineralnih naslaga:

- Obrišite vrata i toalete suvom čeličnom vunom, kružnim pokretima od vrha do dna.Kada isperete, trebalo bi da vidite kako mineralne naslage nestaju. Vrata tuša takođe možete poprskati sirćetom, ostaviti da prenoći i isprati, a zatim preostalo ostatke ispolirati čeličnom vunom.

tuširanje, tuš, kupanje
foto: Profimedia

Kada vaša vrata budu blistavo čista, vodite svakodnevnu negu. Najbolji način da to postignete je da osušite kupatilo nakon tuširanja, kako voda ne bi ostajala na vratima i stvarala nakupine.

- Vrata i sanitarije posle svakog tuširanja osušite krpom, savetuju stručnjaci, a kada nisu u upotrebi, ostavite vrata tuša odškrinuta kako biste omogućili provetravanje - kažu stručnjaci.

Nakon tuširanja, obavezno isperite sapun i proizvode za telo sa zidova, vrata, poda i žlebova na kojima se nalaze vaša vrata. Takođe možete svake nedelje temeljno prskati svoj tuš sirćetom da biste uklonili kalcijum i druge minerale.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Bonus video:

02:48

GLOSSY LIČNO Saša Kapor: U braku sam sa pravom HOLIVUDSKOM ZVEZDOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track