DO KRAJA ŽIVOTA ĆE JESTI NA SONDU, PLATILA JE PAPRENU CENU ZA LEPOTU: Preživela pakao u Turskoj i jedva izvukla živu glavu
Foto: Facebook

tuga

DO KRAJA ŽIVOTA ĆE JESTI NA SONDU, PLATILA JE PAPRENU CENU ZA LEPOTU: Preživela pakao u Turskoj i jedva izvukla živu glavu

Žena -

Žene podnose mnogo žrtve za lepotu i zdravlje. Tako je i Britanka, Luiz Bredli (33), pošto nije bila zadovoljna svojim telom, rešila da otputuje u Tursku na operaciju.

Naime, ona je želela da joj se na turskoj klinici uklone 75 odsto želuca, a uklonili su joj čak 92 odsto, zbog čega je morala da bude na intenzivnoj nezi nakon što se vratila u rodni Mančester.

Mančester, napad, terorizam, britanska policija, engleska policija, 11 10 2019
foto: EPA/STRINGER

Kako započinje svoju priču za "Mirror", a podstaknuta time što se u Britaniji pojavio smrtni slučaj žene nakon smanjenja želuca, Luiz je bila presrećna kada joj se posle četiri godine čekanja klinika na obali Egejskog mora javila da je stigla na red za operaciju smanjenja želuca.

Nakon što je dobila artritis kao rezultat prekomerne težine, ova žena više nije mogla da vežba i istražujući gde bi mogla da se povrgne operaciji želudca, kao rešenje ponudila joj se klinika u Turskoj i to samo za 2.300 evra. Doktor joj se učinio "divan", a došla je i do nekih njegovih pacijenata koji su imali samo reči hvale, što je presudilo da preduzme sledeći korak i otputuje.

Posle operacije doktor joj je rekao da je sve prošlo uspešno i potpisao joj dozvolu da se već sutradan vrati kući. Iako postoji velika opasnost za letenje, oni su joj ipak odobrili povratak kući uz pomoć određenog sertifikata.

Priznala je doktoru da se ne oseća dobro i da nije mogla da prestane da pije vodu, ali ju je on ohrabrio da je to normalno i da će sve biti dobro kada se vrati kući.

Nažalost, još u putu je sve krenulo po zlu. Ona se onesvestila i pri sletanju su je čekala kola hitne pomoći koja su je odmah odvezla u bolnicu. Pri prijemu su joj rekli da je ona četvrta osoba te nedelje koja je završila na intezivnoj nezi posle dolaska iz Turske.

Na pregledu je saznala da joj je uklonjen gotovo ceo želudac, i da joj je uz to posečen i jednjak što znači da mišići više ne rade i da ne može samostalno da guta hranu ni tečnost.

Ona sada, uz redovne kontrole, mora da "pije hranu" preko sonde i to će trajati do kraja života. Kako sama kaže, zdravija je bila dok je bila gojazna, dok se sada samo "vuče" po lekarima.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

00:57

OVO SU RAZLOZI TRAGIČNIH ISHODA PLASTIČNIH OPERACIJA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track