NISAM IMALA PARA DA PLAĆAM KIRIJU, PA SA DECOM ŽIVIM U ŠATORU: Parcelu plaća 60 EVRA mesečno, a sina i ćerku pušta da hodaju BOSI!
Foto: Printscreen

UŽIVA U PRIRODI

NISAM IMALA PARA DA PLAĆAM KIRIJU, PA SA DECOM ŽIVIM U ŠATORU: Parcelu plaća 60 EVRA mesečno, a sina i ćerku pušta da hodaju BOSI!

Žena -

Lusi Aura (41) je poreklom iz Londona i kaže da voli život na zemlji, a ne u skučenom stanu. Vlasniku parcele u Kurandi u Australiji plaća mesečnu kiriju od 59 evra i ističe da uštedi više od 1.150 evra mesečno.

Prethodno je za najam stana morala da plaća oko 1.200 evra mesečno.

- Nisam imala novca da platim kiriju. Priroda me je pozvala. Predala sam se tom pozivu i uselila se u šator - objasnila je Lusi. Učiteljica joge je rekla da je bilo prilično izazovno deliti mali prostor sa decom, ali da su se oni odlično zabavljali.

- Volim što sam više povezana sa zemljom. Želim da budem blizu zemlje - tvrdi Lusi.

Britanka je 2011. otišla u Melburn u Australiji nakon što joj je dosadio poslovni život u Londonu. Kaže da je imala želju da istražuje. Nakon što je proputovala zemlju pre nego što se nastanila u Kvinslendu, upoznala je muškarca i zasnovala porodicu sa njim i zajedno imaju dvoje dece - ćerku od sedam i sina od pet godina.

Međutim, par se razdvojio 2020. godine, što znači da je Lusi morala da proda kuću koju je delila sa suprugom i našla se u situaciji da nije mogla da priušti kupovinu nove kuće, prenosi Metro. Ona i njena deca su u početku iznajmili farmu u Kurandi u Kvinslendu, ali kaže da su vlasnici tražili da se isele zbog ponašanja njenog najmlađeg sina.

- Moj sin je neodoljiv i veoma emotivan. Pustila sam ga da bude takav, ali ljudi to ne vole - ustvrdila je Lusi. Pošto nije u stanju da plaća kiriju na drugom imanju, samohrana majka je kupila šator i preselila se u kamp Bilabong u februaru ove godine. Uprkos svom drugačijem načinu života, kaže da je bio na dubokom duhovnom putu poslednje dve godine i da trenutno veruje u to putovanje. Od kada živi u šatoru, Lusi je takođe shvatila da uživa u prirodi i jednostavnosti života.

- Možete se ponovo povezati sa sobom i zemljom. Radi se o tome da se osećam bezbedno gde god da sam. Većina dece nema majku koja je zaista prisutna sa njima. A deca vole da dele krevet sa mnom - objasnila je Lusi.

Kaže da voli da hoda bosa, a to dozvoljava i svojoj deci. Međutim, zbog loših higijenskih uslova i hodanja po blatu, majka i deca su u martu oboleli od stafilokokne infekcije. Zato je Lusi sada opreznija, pa kada je vlažno vreme i pada kiša, ona i deca sada nose cipele. U periodu dok su se lečili, porodica je i dalje iznajmljivala kuću.

- To je bila moderna kuća. Nemir me je obuzeo čim sam ušla. Ne mogu da budem u betonskoj zgradi. Osećala sam se sputano - rekla je Lusi. Pored odlaska u školu u prirodi, Lusi se stara da njena deca uče o prirodi i smanjila je vreme koje provode pred ekranom. Umesto toga, planiraju klasične forme igre i druženja.

- Skupljamo drva, ložimo vatru i to je ono što radimo većinu večeri - kaže Lusi Aura. Jedu organski uzgojenu hranu i kuvaju na rerni, a njihov dvosobni šator ima frižider i lavabo. Iako na njihovoj parceli ne postoji tipično kupatilo, na raspolaganju imaju kantu sa vodom i sunđer i mogu se okupati, a koriste i kamp toalet za jednokratnu upotrebu. Nekima se ovakav način života može činiti teškim, ali Lusi kaže da uživa u njemu.

- Ujutru se otkotrljam iz kreveta na prostirku za jogu. Volim da budem što bliže zemlji. Tako su živeli naši preci. Energetski sam povezan sa zemljom. To je tako oslobađajuće - kaže Lusi. Na društvenim mrežama voli da deli klipove iz svog života, a otkrila je i da u budućnosti planira da živi samostalnim životom i da se nada da će svoje voće i povrće uzgajati unutar komune, ali van civilizacije.

(Kurir.rs/24sata)

Bonus video:

00:54

MAMA NEMOJ DA PLAČEŠ, TATA JE SAMO UMRO! Silvana: Imala je samo dve i po godine, dok su mali bliži su tim dimenzijama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja