ISPRAVKA Ne, sobarica nije ukrala milioneru korišćen kondom pa „napravila sebi dete“
Foto: Shutterstock, Profimedia

ISPRAVKA Ne, sobarica nije ukrala milioneru korišćen kondom pa „napravila sebi dete“

Žena -

Domaćim medijima i društvenim mrežama već par dana širi se oko četiri godine stara vest o sobarici koja je navodno „ukrala korišćen kondom milionera i napravila sebi dete“, a potom istog milionera tužila za alimentaciju, napustila hotel u kom je radila, i nastavila da živi od novca dobijenog na sudu. Ipak, radi se o satiričnoj vesti.

Vest o čistačici Džejn iz Las Vegasa, koja se obogatila nakon krađe milionerovog kondoma u hotelskoj sobi, objavio je i Kurir 7.8.2023, ali nam je sajt Fake News Tragač skrenuo pažnju da nije reč o vesti, već satiri.

Radi se o satiričnoj vesti sa afričkog sajta Ihlaya News, koji više nije dostupan na internetu. Ipak, strani portali za utvrđivanje činjenica, poput Snoupsa i AFP-a, zabeležili su da se vest o čistačici još 2019. godine internetom širila kao verodostojna i arhivirali vest sa nekadašnjeg sajta Ihlaya News. Ovi portali skreću pažnju na to da Ihlaya na Zulu jeziku znači šala, kao i da je na pomenutom sajtu stajao opis koji je glasio „parodije na vesti koje volite“, piše Fake news tragač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track