NAJBOLJI RECEPT ZA MLEVENI PARADAJZ KOJI SE NE KUVA: Odličan je za razne soseve i svaka domaćica treba da zna da ga spremi!
Foto: Shutterstock

recept

NAJBOLJI RECEPT ZA MLEVENI PARADAJZ KOJI SE NE KUVA: Odličan je za razne soseve i svaka domaćica treba da zna da ga spremi!

Žena -

Predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza, koji se ne kuva i može da se koristi kao osnova za razne soseve i jela.

paradajz sos
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4-5 zrelih paradajza
  • 1-2 čena belog luka (opciono)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So po ukusu
  • Sveže mleveni crni biber po ukusu
  • Sveže iseckani peršun ili bosiljak
paradajz sos
foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Operite paradajze pod hladnom vodom i osušite ih.
  2. Isecite paradajze na četvrtine i uklonite središnji deo sa semenkama, ako želite da vaš mleveni paradajz bude manje voden i gušći.
  3. U blenderu ili procesoru za hranu, dodajte četvrtine paradajza i blendirajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite malo komadića u mlevenom paradajzu, blendirajte kraće vreme.
  4. Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Blendirajte ponovo dok se svi sastojci dobro ne sjedine i smesa postane glatka.
  5. Ako želite dodati sveži peršun ili bosiljak za dodatnu aromu, možete to uraditi sada i još jednom blago promešati smesu.
  6. Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svojim preferencijama.
  7. Sipajte mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru. Mleveni paradajz možete čuvati do 3-4 dana u frižideru.
  8. Ovaj sirovi mleveni paradajz možete koristiti kao osnovu za brze i jednostavne umake, kao dodatak salatama, sendvičima ili kao sastojak za razna jela koja ne zahtevaju termičku obradu.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

02:27

DEDA BRANKO PREŽIVEO II SVETSKI RAT I SAHRANIO 15 GODINA MLAĐU ŽENU! Sad je najstariji Sremac i otkriva recept za dugovečnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track