MISLILA SAM DA IMAM STOMAČNI VIRUS KAD SAM UGLEDALA GLAVU IZMEĐU NOGU: Probudila se u bolovima, a nije ni slutila da stižu bebe!
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

nevreovatna priča

MISLILA SAM DA IMAM STOMAČNI VIRUS KAD SAM UGLEDALA GLAVU IZMEĐU NOGU: Probudila se u bolovima, a nije ni slutila da stižu bebe!

Žena -

Žena je doživela šok kada se pokazalo da je ono što je mislila da je stomačni virus mnogo ozbiljnije. Lusi Šo (34) je patila od bolova u stomaku a onda je iznenada rodila blizance.

Bila je trudna 30 nedelja - samo sedam nedelja manje od punog termina - kada su njeni dečaci stigli 5. jula. Džejkob i Džekson Džejms su imali nešto iznad 1 kg i 600 g, odvedeni su u neonatalnu jedinicu bolnice Rojal Stouk.

stomak
foto: Profimedia

Univerzitetske bolnice u Severnom Midlendsu NHS Trust (UHNM) saopštile su da dečaci napreduju "neverovatno dobro" s obzirom na okolnosti. Lusi, iz Bidulfa u Stafordširu, rekla je:

- Probudila sam se u ranim časovima osećajući se loše i pomislila sam da imam stomačni virus. Nekoliko sati kasnije nazvala sam mamu jer sam do tada bila u velikom bolu. Lusina mama je stigla i odmah pozvala hitnu. Pogledala me je i pozvala hitnu pomoć, definitivno nije bio virus - rekla je Lusi.

- Dok je mama razgovarala telefonom sa operaterom, pitali su je da li može nešto da vidi i onda mi je sinulo da proverim i osetila sam glavu. Pokušavala sam da ne guram i govorila sam da još ne mogu da dođu blizanci jer je prerano, ali operater mi je rekao da moram da guram ako osećam da treba.

Porođaj
foto: Profimedia

Nekoliko minuta kasnije, Džejkob se rodio u 6 sati ujutro, a njena mama ga je porodila baš kada su stigli bolničari da bi potom u 6.15 porodili Džeksona. Blizanci su stavljeni na respiratore kako bi im pomogli da dišu, dok je Lusi takođe lečena od gubitka krvi. Četiri nedelje kasnije, Džejkob i Džekson su dobro i uskoro će se vratiti kući. Li Abot, klinički vođa, neonatologija u UHNM-u je rekao:

- Džejkob i Džekson su zaista prave čudesne bebe. Po dolasku im je bilo toliko hladno da su imali nezapamćeno niske telesne temperature, oboje su imali nivo kiseline u krvi koji nije bio u skladu sa preživljavanjem, a takođe su imali nizak krvni pritisak. Obojica su se izvukli, napreduju neverovatno dobro i očekuje se da će moći da odu kući uz minimalnu posebnu pažnju.

A, Lusi je rekla:

- Radujem se što ću ih vratiti kući kada budu spremni. Zaista jedva čekamo.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

01:30

DŽIN BEBA ĆE PRAVO IZ PORODILIŠTA U ŠKOLU Pavle se rodio sa 6,5 kila, iznenadio ceo Gornji Milanovac, doktora i rođenu majku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track