SVAKE 2 NEDELJE ZAMRZAVAM SENDVIČE I DAJEM DECI ZA RUČAK: Evo kako UŠTEDI vreme i novac! "Mogu da se kladim da se klinci ŽALE"
Foto: Printscreen/TikTok

DOMIŠLJENA MAMA

SVAKE 2 NEDELJE ZAMRZAVAM SENDVIČE I DAJEM DECI ZA RUČAK: Evo kako UŠTEDI vreme i novac! "Mogu da se kladim da se klinci ŽALE"

Žena -

Samanta Li Vuds objasnila je kako može uštedeti mnogo vremena i novca na ovaj način pripreme ručka za decu.

Priprema je ključna

Oglasila se na društvenim mrežama kako bi podelila snimak kako priprema veliki broj sendviča: “Dakle, ovako pripremam sendviče za dve nedelje unapred za ručak svoje dece. Zamrzavam ih i uvek se lepo odmrznu, kao da su od svežeg hleba i moja deca se nijednom nisu bunila. Bar ne za sendviče."

@tidy_tired_treasured

Making sandwhich ahead of time is a GAME CHANGER. It saves on both time and money. I used 3.5 loaves of bread and it cost me around $13 (I buy the most delicious bakery bread as it freezes and defrosts so beautifully). I won't have to buy bread again for a fortnight now because I bake bread rolls the rest of the time :)

♬ original sound - Samantha Lee Woods

“Dakle, znam tačno koliko mi sendviča treba za dve nedelje za svako dete. Ne jedu samo sendviče svaki dan. Imam stavku glavnog obroka na jelovniku za njihov ručak za poneti i napisani su na papiru, tako da znam koliko sendviča s puterom od kikirikija i koliko sendviča s piletinom treba za svako dete da nam potraje tokom dve nedelje”, objasnila je.

Tako uštedi novac

Majka je rekla da joj je tako puno lakše da spremi ručak za decu i ne samo to, već dugoročno štedi i svoj novac. Nastavila je: “Stvarno volim to raditi ovako jer pre nego što sam počela raditi tako, uvek bih otkrila da moram napraviti sendviče, a nikada nisam imala dovoljno svežeg hleba. Onda bih morala ići u prodavnicu po hleb i morala bih uzeti novac i to je bila prava gnjavaža. Da ne spominjem da bih morala proći kroz ceo proces pravljenja sendviča u svakom pbliku i ukusu da bi moja deca mogla pakovati kutijice za ručak. Ovako je sve gotovo unapred. Možda će mi trebati oko 20 minuta da to napravim, ali to mi uštedi toliko vremena i novca kada je u pitanju svakodnevno pakovanje njihovih kutija za ručak. Definitivno vredi.”

Samanta Li Vuds
foto: Printskrin/Tiktok

Nakon što je hleb namazan puterom i svakim nadevom, Samanta dodaje: "Zato ih samo zamotam u prozirnu foliju i onda napišem detetovo ime na to kako bih znala da je ono ispravno izabralo ukus jer znaju biti izbirljivi. Upotrebila sam tri i po kriške hleba i koštalo me oko 12 evra. Kupujem najukusniji pekarski hleb jer se tako lepo zamrzava i odmrzava. Sada dve nedelje neću ponovo morati da kupujem hleb jer ostalo vreme pečem pecivo.”

Samantin snimak na TikToku je prikupio neverovatnih 208.200 pregleda. Dok su neki mislili da je to odlična ideja, nisu svi bili toliko oduševljeni. Jedna osoba je rekla: “Da! Ukus im je svežiji, pogotovo leti. Smrznuti hleb je bolji za vas, pogotovo ako ste dijabetičar.” Druga žena je dodala: "Ovo je tako sjajna ideja!" Međutim, javili su se i neki kojima se to ne sviđa: “Moja mama je to radila, to nas je apsolutno traumatizovalo. Leti bi hleb bio mokar od kondenzacije u vrećici smrznutoj u sredini." Još jedna osoba se složila: "Ne hvala, radije bih potrošio 5 minuta da napravim sveže. Mogu se kladiti da se žale, samo ne tebi. Sigurno ih bacaju u kantu”, piše The Sun.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:30

OVO SU MAMA I DŽIN BEBA OD 6,5 KG IZ GORNJEG MILANOVCA Pokušala da se porodi prirodno, pa ostala u ŠOKU: Ovo je retkost!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track