OVAKO JE IZGLEDAO PRVI LET AVIONOM NAJVIŠE ŽENE NA SVETU: Zbog nje su morali da uklone 6 redova sedišta, a evo koliko je visoka
Foto: Instagram/rumeysagelgi

ZAHVALILA SE SVIMA

OVAKO JE IZGLEDAO PRVI LET AVIONOM NAJVIŠE ŽENE NA SVETU: Zbog nje su morali da uklone 6 redova sedišta, a evo koliko je visoka

Žena -

Turkinja Rumejsa Gelgi visoka je 215 centimetara i ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najviša živa žena na svetu.

Rumejsa se prošle godine otisnula na putovanje svog života i ukrcala se na let iz Istanbula za San Francisco. Prvi put u životu letela je avionom, a kako bi izveli 13-časovno putovanje, posada na letu Turkish Airlinesa morala je da ukloni šest redova sedišta.

Zbog stanja koje se zove skolioza Rumejsa ne može dugo da sedi i morala je da leži na nosilu. Uoči putovanja razgovarala je s novinarima na aerodromu Istanbul o tome kako se oseća.

"Ovo će biti moj prvi let, kao i moje prvo putovanje u inostranstvo. Ali verujem da će ovo iskustvo biti prvo za mnoge pojedince, ne samo za mene. Jer, kao što znate, mogućnost putovanja na nosilima u pravilu je rezervisana za pacijente koji se prebacuju iz jedne jedinice intenzivne nege u drugu", ispričala je.

Nakon leta Rumejsa je podelila nekoliko fotografija iz aviona i zahvalila se posadi i avionskoj kompaniji na organizaciji putovanja, dodavši da je to bilo neverovatno iskustvo.

"Ovo je bio moj prvi let, ali sigurno neće biti poslednji. Od sada ću biti vrlo počastvovana i srećna što ću leteti u različite delove sveta. Hvala od srca svakoj pojedinoj osobi koja je učestvovala u mom putovanju", napisala je.

Oborila tri svetska rekorda

Inače, Rumejsa je proslavila obaranje tri nova svetska rekorda. Nakon nedavnog merenja postala je žena s najvećim rukama, kao i najdužim prstima i leđima.

Njena desna ruka je dugačka 24.93 cm, dok je prosečna ženska ruka duga oko 17 cm.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track