MRZITE PEGLANJE? Mnogi imaju isti osećaj, a ovo je odličan trik da se skrati vreme ove mrske aktivnosti
Foto: Profimedia

što da ne

MRZITE PEGLANJE? Mnogi imaju isti osećaj, a ovo je odličan trik da se skrati vreme ove mrske aktivnosti

Žena -

Radi se o odličnom triku koji peglanje čini puno lakšim i bržim jer je odeća nakon takvog pranja i sušenja mekanija pa nije toliko zgužvana. Sve što vam treba je aluminijska folija.

aluminijumska folija
foto: Profimedia

Neke domaćice ubacuju kuglice od aluminijske folije u veš mašinu i sušilicu - uzmu komad folije, naprave od nje kuglice veličine teniskih loptica i ubace ih u bubanj. Radi se o odličnom triku koji čini peglanje mnogo lakšim i bržim jer je odeća nakon takvog pranja i sušenja mekanija pa nije toliko zgužvana.

Kuglice od aluminijske folije pomažu da se kod pranja odeća bolje okreće, a time i opere dok u sušilici stopiraju stvaranje statičkog elektriciteta. Neki, takođe, tvrde da su aluminijske kuglice odlična alternativa omekšivaču za veš. Dovoljne su dve do tri.

peglanje
foto: profimedia

Stavite komad aluminijske folije između navlake i daske za peglanje tako da sjajni deo bude gore. Skratiće vam vrijeme peglanja jer će se toplina reflektovati sa folije i peglati drugu stranu odeće koju peglate.

Oni koji su probali ovaj trik kažu da skraćuje vreme peglanja za čak pet puta - sa 15 minuta za jednu košulju, na tri minuta piše 24sata.hr.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:08

Producent i glumac Nedeljko Bajić o tome kako je dobio ime, slučajni susret u Sarajevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track