KAKO SE REŠITI SMRDIBUBA? Borba protiv invazije ovih insekata je u toku, a ovaj trik će vam pomoći da ih se rešite bez problema!
Foto: Profimedia

PROBAJTE

KAKO SE REŠITI SMRDIBUBA? Borba protiv invazije ovih insekata je u toku, a ovaj trik će vam pomoći da ih se rešite bez problema!

Žena -

Borba protiv invazije smrdibuba već je u toku. Ako do sada niste pronašli dobre trikove i načine da im jednom za svagda zatvorite vrata vašeg doma, onda je ova "strategija" na sedam načina ono što vam treba.

Možda vam deluje teško da ove bube sprečite da se smeste u vaš dom, ali je još teže izbaciti ih. Zato, bolje je da na vreme reagujete i koristite određene načine da sprečite dolazak "novih gostiju".

Zapečatite sve ulaze

Smrdibube hrle u pukotine na vratima i prozorima, pa se uverite da su vaša vrata i prozori dobro zaštićeni od raznih vremenskih uslova. Pored širom otvorenih vrata i prozora, smrdibube najčešće prolaze kroz rupe na mrežicama na ovim prolazima.

Smrdibuba
foto: Profimedia

Smrdibube privlači svetlost, tako da smanjite spoljnu rasvetu na minimum i koristite zavese ili roletne kako biste sprečili da vaše unutrašnje osvetljenje sija spolja. To će manje privući ove, kao i ostale insekte.

Beli luk

Beli luk odbija ove bube i prirodni je način da ih se otarasite. Napravite sprej od belog luka, tako što ćete pomešati dve šolje vode i četiri kašičice belog luka u prahu i poprskajte okvire prozora i vrata.

Voda i sapun

Ovo je odličan način da se otarasite ovih malih napasti, ali i da sprečite da se ikada pojave.

Smrdibube često padaju pravo dole kada se osećaju ugroženo. Kako biste izbacili smrdibubu, pokrijte dno tegle tečnim sapunom za suđe, a zatim dodajte toplu vodu da se tegla napuni do pola. Stavite teglu ispod bube i najverovatnije će pasti u vodu, savetuje "Realsimple.com".

smrdibuba
foto: Profimedia

Ovom vodicom je dobro da premažete sve prolaze, a naročito ako imate neke manje otvore kroz koje mogu proći.

Ukoliko vam je gadno da ih uhvatite papirom ili golom rukom, možete ih se otarasiti tako što ćete ih usisati usisivačem. Na ovaj način ćete izbeći da ih zgnječite i da puste neprijatne mirise. Obavezno proverite hranu ili mesta koja su vlažna, jer se često dešava da su u blizini neke vlage.

Ukoliko imate većih problema sa ovim bubama, najbolje je pozvati stručnjake da se time pozabave.

(Telegraf.rs)

Bonus video:

07:09

ZAŠTO SMRDIBUBE SMRDE? Biolog objasnio šta insekt ispušta kada se oseti ugroženo I DA LI JE OPASNO ZA LJUDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track