OVAKO ITALIJANI PRAVE KNDELE ZA SUPU: Osnovni sastojak je HLEB, a ukusnije su zbog SLANINE koja se dodaje (RECEPT)
Nema ništa bolje od domaće supe sa knedlama. Nedeljni ručak nekada nije mogao da se zamisli bez nje, ali priprema knedli je umela da zadaje glavobolju domaćicama. Postoje trikovi koji će knedle učiniti savšrenim, a ako volite da isprobavate nove recepte, predlažemo da probate italijanske knedle za supu. Prave se drugačije od srpskih, a italijanski kuvar Džo je na svom YT kanalu pokazao kako da ih napravite. Osnovni sastojci su hleb i slanina, pa smo sigurni da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 7,5 šolja pilećeg bujona
- 1 bajati baget
- 110 g slanine ili dimljene šunke
- 3/4 šolje mleka
- malo sira ili parmezana
- 1 crni luk
- 1 kašika putera
- 2 jajeta
- prstohvat muskatnog oraščića
- 1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi zagrejte malo ulja, pa dodajte puter. Zatim u šerpu dodajte sitno seckanu slaninu, crni luk i promešajte. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Zatim isecite hleb na kockice, a peršun što sitnije. Peršun dodajte u posudu sa hlebom, kao i parmezan ili sitno rendan tvrdi sir i muskatni orašćić. U posudi umutite jaja sa mlekom koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte u smesu sa hlebom. Ako su luk i slanina gotovi isključite ringlu, ali ostavite šerpu na šporetu. Kada se smesa ohladi dodajte je u hleb i lepo sjedinite, pa ostavite da upije nekih 15-20 minuta. U šerpu u kojoj ste pržili slaninu sipajte bujon (2 kocke super razmutite u 7,5 šolja vrele vode). Pomoću kašike za sladoled uzmite malo smese. Oblikujte u rukama lopticu i stavite u vreo bujon. Kuvajte oko minut, pa izvadite šupljikavom kašikom, pa stavite na ubrus. Zatim procedite bujon i sipajte u posude, pa supu dodajte i knedle. Pospite rendanim sirom.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija