NA TRŽIŠTU SE POJAVILA DIGITALNA HALJINA: Samo jednim pritiskom na DUGME menja svoj PRVOBITAN DIZAJN! "Moda ne mora biti STATIČNA"
Foto: Adobe / Ferrari / Profimedia

evo kako to izgleda

NA TRŽIŠTU SE POJAVILA DIGITALNA HALJINA: Samo jednim pritiskom na DUGME menja svoj PRVOBITAN DIZAJN! "Moda ne mora biti STATIČNA"

Žena -

„Predstavljam vam projekat „Primrose“ – digitalnu haljinu koja oživljava tkaninu“, rekla je naučnica Kristin Dirk koja je sklopila ovu haljinu i kreirala je u saradnji sa svojim timom. Dirk je nosila ovu visokotehnološku haljinu kada je zakoračila na pozornicu za godišnje predstavljanje firme Adobe Max.

„Za razliku od tradicionalne odeće koja je statična, Primrose mi dopušta da osvežim svoj izgled u trenutku“, rekla je Dirk i dok je pritiskala dugme, haljina je menjala uzorke na opšte oduševljenje okupljenih. Osim što haljina može menjati svoj uzorak pritiskom na dugme, reaguje i na pokret.

Interaktivna haljina napravljena je od stotina fleksibilnih zaslona koji mogu menjati svoje uzorke i animacije u stvarnom vremenu, a produkt je firme za fotografski program Adobe.

„Projekat Primrose je platforma za kreativnost, a mogućnosti su neograničene. Moda ne mora biti statična, može biti dinamična i čak interaktivna, a mi smo uzbuđeni zbog budućnosti gde će biti više načina na koje se ljudi mogu izraziti“, zaključila je predstavljanje haljine naučnica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track