OBOGATILA SE DOK JE BILA NA PORODILJSKOM ODSUSTVU: Njen posao može SVAKO da radi, toliko je zaradila da je rešila ŽIVOTNE PROBLEME
Foto: Shutterstock

evo kako

OBOGATILA SE DOK JE BILA NA PORODILJSKOM ODSUSTVU: Njen posao može SVAKO da radi, toliko je zaradila da je rešila ŽIVOTNE PROBLEME

Žena -

Dok čeka da se na semaforu upali zeleno, Nat Kut uključuje kameru u svom automobilu i počinje da snima svoje putovanje. Ono što vidi su frustrirani vozači koji kasne zbog radova na putu u Engleskoj. Ali umesto da bude uznemirena, ova majka dvoje dece se smeje jer zna da zarađuje na saobraćajnim gužvama.

kupovina, prodavnica, namirnice
foto: Shutterstock, Ilustracija

Otplatila hipoteku kao tajni kupac

Nat (38) je jednom mediju opisala svoj posao:

- Sve što treba da uradim je da prođem semaforom kao tajni kupac, snimim to kamerom, popunim formular i biće mi plaćeno. Moji prijatelji su šokirani kad im kažem da sam plaćena 23 evra da budem u saobraćajnoj gužvi. Prošle godine sam zaradila oko 6.379 evra tajnim kupovinama na porodiljskom odsustvu. Volim da sam mama '007, a novac i pokloni koje sam zaradila su mi spas.

Pomoglo mi je da platim hipoteku i uštedim za odmor. Zarađivala sam kupovinom lutrijskih listića i kupovinom u prodavnicama. Otišala sam u tajnu misiju sa decom da proverim obdanište i uhvatila nepristojno osoblje u centru. Dobijam tajna zaduženja za kupce kako bih mogala da zaradim dok obavljam nedeljnu kupovinu u Lidlu, Asdi ili Aldiju. Dobijam besplatne noćne izlaske, ručkove u restoranima, besplatno gorivo pružajući istraživačke podatke za neke od najvećih britanskih agencija za tajnu kupovinu.

Njen posao sa skraćenim radnim vremenom znači da može biti potpuno fleksibilna kada je u pitanju briga o detetu, a može čak i da zarađuje svojim svakodnevnim zadacima.

paradajz sos, ajvar, korpa, supermaket, kupovina
foto: Shutterstock

- Ponekad mogu da zaradim tako što odem u prodavnicu po mleko i hleb. Radim samo poslove koje mogu da uklopim u svoj raspored, mogala bih da zaradim dodatni novac za životne troškove tako što bih vodila decu u park ili jednostavno gurnula svoja kolica u supermarket - objasnila je ona.

Moguće je raditi za nekoliko kompanija

Esomar Global Market Research procenjuje da sektor tajne kupovine u Britaniji ima promet od 7,6 milijardi evra i da je vodeći u Evropi. Uprkos tome što ljudi otpakuju i pregledaju artikle na društvenim mrežama, prave tajne kupovne moći leže u super mamama poput Nat.

Nat je započela tajnu kupovinu tek u martu 2022:

- Bila sam na porodiljskom odsustvu i trebalo mi je nešto dodatnog prihoda da bih platila račune, ali koji sam mogala da rešim sa rasporedom dece.

Nat je provela tri nedelje istražujući posao tajnog kupca i prijavila se za četiri različite kompanije na mreži. Ona kaže:

- Želela sam da se prijavim za kompanije koje su obavljale tajnu kupovinu na nacionalnom i lokalnom nivou. Morate da se prijavite na aplikacije ili veb lokaciju i da budete brzi da dobijete najbolju ili najlakšu tajnu kupovinu. Noćenja u hotelima, restorani i odmori su neki od njih.

prodavnica, kupovina, prodavačica
foto: Shutterstock

Nat kaže da je važno da tačno pratite uputstva ili nećete biti plaćeni ili refundirani.

Šta podrazumevaju poslovi tajnog kupca:

  • Smernice o tome šta kupiti kao deo procene
  • Lista pitanja koja treba postaviti u prodavnici
  • Koje fotografije snimiti
  • Detalji stvari na koje treba paziti i imati na umu, uključujući osvetljenje za čistoću, ako vas pozdrave dok ste ušli
  • Kada treba da podnesete svoj pismeni izveštaj.

Nat objašnjava da se obrasci rade na mreži preko aplikacije za tajnu kupovinu i da morate da popunite i otpremite sve dokumente i fotografije ili video zapise, što ona radi nakon što deca zaspu.

- Kao tajni kupac ocenjujete radnje, ali dobijate i ocenu. Ako nemate vremena da napišete izveštaj, nemojte prihvatati zadatak. Naknada može da varira u zavisnosti od vremena koje vam je dodeljeno i posla koji se očekuje da uradite- rekla je ona, prenosi The Sun.

(Kurir.rs/Net.hr)

Bonus video:

02:15

UKRAJINA JE 8 GODINA UPUMPAVALA ORUŽJE I DOVODILA INSTRUKTORE! Politikolog: Sporazum iz Minska je bila KUPOVINA VREMENA pred rat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track