"ŠTO JE ŽENI KRAĆA SUKNJA I POTPETICA VEĆA, TO JE NJEN ŽIVOT GORI": Čuveni književnik imao je brojne kontroverzne teorije o ženama
Foto: Shutterstock

"ŠTO JE ŽENI KRAĆA SUKNJA I POTPETICA VEĆA, TO JE NJEN ŽIVOT GORI": Čuveni književnik imao je brojne kontroverzne teorije o ženama

Žena -

Erik Marija Remark (1898 - 1970) nemački književnik koji je ostao upamćen po svojim čuvenim delima ("Na zapadu ništa novo", "Tri ratna druga"), ali i po citatima. Imao je zanimljiv pogled na ljubav i svet, a takođe i na žene.

On je izneo brojne kontroverzne teorije o starenju žena, te istakao da žena počinje da stari kada se na njoj primete dve stvari. Naime, on je tvrdio da žena počinje stariti kada počne skrivati svoje nedostatke, kao i svoje godine.

nega, lepota, koža, kosa, maska, balzam, tonik
foto: Profimedia

Takođe, osvrnuo se i na preteranu brigu o fizičkom izgledu, a poznato je da mnoge žene danas ulažu dosta u garderobu, kao i u fizički izgled, dok su zapravo iznutra prazne i nesrećne.

"Što je ženi kraća suknja i što su potpetice više, to je njen lični život gori", rekao je Erik M. Remark.

Žene koje isključivo stavljaju akcenat na fizički izgled, manje su privlačne muškarcima.

lepota, maska
foto: Shutterstock

Oni ne žele dosadne žene koje nemaju izražene stavove, koje ne pokazuju svoje preferencije i ono što vole ili ne vole. To muškarce zapravo ne privlači. Markirana odeća, dobar parfem i savršena šminka mogu privući pažnju, ali to sve prolazi kao Pepeljugina transformacija nakon ponoći.

Ono što je bitno je kakva ste osoba u tom trenutku, kakva je vaša duša i energija. To je ono što će privući muškarca - kada skinete sve maske i budete svoji, autentični.

(Kurir.rs/Stil)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track